Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Feestje voor zorg- en hulpdiensten

Column

Afgelopen weekend heb ik weer even mogen genieten van het leven bij onze oosterburen. Elke keer als we daar zijn, blijkt dat de Duitsers wel weer een reden hebben gevonden om een dorps-, stadsfeestje te organiseren. Het leuke van deze minder bekende evenementen ligt in het feit dat ze niet worden verpest door een grote toeristische toestroom en je onopgemerkt je kunt mengen tussen de lokalen.

Op zoek naar een leuk meifeestje kwamen we pardoes in een plaats terecht waar een feestje was ter ere van, of georganiseerd door, alle hulpdiensten die je maar kunt bedenken. Reddingsdiensten, brandweer, ambulance, politie, leger, diverse zorginstellingen, zelfs de ADAC, onze ANWB, was aanwezig. Een gemoedelijke sfeer waar met muziek en uiteraard een groot horecaplein, iedereen blij en happy rondliep. 

Niks geen gezeur en veel aandacht voor alle diensten die uitgebreid lieten zien wat ze allemaal kunnen en doen en waar de jeugd, op een leuke speelse manier, actief bij werd betrokken.

Zo kan het dus ook, een weekend feest voor alle mensen die voor ons klaar staan. Het is volgens mij geen raar idee omdat ook jaarlijks bij ons in de stad te organiseren. Op dezelfde manier, groots, lekker in het centrum, muziek, eten en drinken en vooral veel diensten die uitgebreid hun kunnen tonen en daarmee promotie maken voor hun mooie beroep. Wellicht is het voor veel jongeren de definitieve trigger die nodig is om voor één van deze beroepen te kiezen.

De burgemeester, als gezaghebber van de politie en brandweer kan dan namens ons allen, in een mooie toespraak, zijn waardering uitspreken over “zijn”- en andere diensten en bedanken voor hun inzet en hulp aan alle burgers van onze gemeente.

Ik zie het helemaal zitten. Wat bij onze oosterburen kan, moet toch bij ons ook mogelijk zijn?

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00