Afbeelding
Foto: Ronald Westenberg

“Mijn koffer gaat over de bagage die je meeneemt in je leven”

Boek van de week

WOLVEGA - Een foto zegt soms meer dan duizend woorden. Dat bewijst Ronald Westenberg uit Wolvega met zijn tweede dichtbundel, genaamd ‘Mijn koffer’. In navolging van zijn eerste bundel ‘Praatjes & Plaatjes’, hoopt Ronald mensen wederom te inspireren met zijn foto’s en pakkende gedichten. Mijn koffer is een persoonlijk en kwetsbaar exemplaar, met ruimte voor positieve gevoelens, maar ook verdriet. Ronald vertelt over zijn nieuwste dichtbundel.

“Mijn koffer gaat over de bagage die je meeneemt in je leven”, legt Ronald uit. “Alles wat je meemaakt in het leven, dat vormt je toch op een bepaalde manier. In Mijn koffer laat ik nog meer van mijzelf zien dan in mijn eerste bundel. Ik wil laten zien dat het gaat om kleine, dierbare dingen en niet om bezit. De kwetsbaarheid van deze bundel maakt het, vind ik, nog mooier dan de vorige.” 

Mijn koffer bestaat uit 40 gedichten met bijpassende foto’s. Dat is significant groter dan de eerste uitgave. “En ik kan nog wel twee bundels vullen met gedichten en foto’s”, lacht Ronald trots. “Praatjes & Plaatjes overkwam mij echt. Het gevoel dat je mensen kunt raken met een foto en een gedicht geeft mij de energie om nog veel meer foto’s en gedichten te maken. Van deze editie kan ik zeggen dat het nog meer ‘mij’ is. Dat gaat niet alleen gaat om de gedichten en foto’s, maar ook over de opmaak van de bundel. Zo maak ik nu bewustere keuzes over welke gedichten wel- of niet in de bundel komen en heb ik voor een ander lettertype gekozen. Ik ben enorm tevreden over het eindresultaat en de eerste reacties zijn heel positief.”

Mijn koffer is nu verkrijgbaar

Ronald Westenberg presenteert: 'Mijn koffer'
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 17 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00