Tandtechnisch medewerker Osman Elkaye is onder andere gespecialiseerd in kroon- en brugwerk.
Tandtechnisch medewerker Osman Elkaye is onder andere gespecialiseerd in kroon- en brugwerk. Foto: Foto's: FotoTekst.nl

Wesselink Dental dé prothesespecialist van Ooststellingwerf en omgeving

Bedrijf in beeld

OOSTERWOLDE - Wesselink Dental aan ’t Oost 8 in Oosterwolde kan zich zonder twijfel dé prothesespecialist van Ooststellingwerf en omgeving noemen. Niet alleen is alle benodigde kennis in huis, er wordt ook geïnvesteerd in de nieuwste ontwikkelingen en meest moderne apparatuur. Hierdoor kan iemand binnen twee weken aan een nieuw kunstgebit worden geholpen. 

De praktijk beschikt over twee digitale freesmachines en mondscanners. „Deze digitale apparatuur biedt ontzettend veel voordelen”, legt praktijkeigenaar Ronald Wesselink uit. „Je kunt iemand niet alleen sneller helpen, de protheses passen ook perfect.” De cliënt hoeft bovendien maar twee keer langs te komen.

Gezondheid

Niet iedereen is er zich van bewust, maar een goed passend kunstgebit is van enorm belang. „Het heeft grote invloed op onze algehele gezondheid”, benadrukt Ronald. Als prothesespecialist komt hij geregeld schrijnende gevallen tegen. „Mensen die al jaren hetzelfde gebit hebben en tussentijds nooit langs zijn gekomen voor controles. Het gebit blijkt dan niet meer goed te passen met alle gevolgen van dien. Er kunnen ongezien problemen ontstaan met eten. „Het kauwen gaat pijn doen, waardoor te grote stukken eten worden doorgeslikt. Hierdoor kunnen maag- en darmproblemen ontstaan. Ook wordt er door de pijn soms te weinig gegeten, wat leidt tot tekorten en ondervoeding.” Daarnaast kunnen door een slecht passend kunstgebit mondzweren ontstaan of gezwollen tandvlees. „Of mensen krijgen problemen met hun spraak. Ze gaan lispelen en voelen zich daardoor ongemakkelijk.” Tevens kunnen er esthetische problemen ontstaan, zoals mondhoeken die gaan hangen of geïrriteerd raken. „Kom dus in ieder geval jaarlijks even langs voor een controle. Dat is bij ons helemaal gratis en het vermindert het risico op gezondheidsproblemen.”

Kronen

Ook kronen worden bij Wesselink Dental in eigen huis gemaakt met de digitale freesmachine. „Aan de hand van een mondscan kun je een kroon precies de juiste kleur geven, zodat het niet van echt te onderscheiden is”, aldus Ronald. Dus of het nu om een kunstgebit gaat, een kroon, plaatje, frames of implantaten, alles kan in de eigen techniekruimte worden gerealiseerd. „Van a tot z, snel en perfect passend.”  Bel 0516-785082 voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak. „Kunstgebit onverwachts beschadigd? Geen zorgen. U kunt ook dagelijks bij ons terecht voor het repareren van uw kunstgebit, ook in de avonduren of het weekend.”

Tandarts

Onder leiding van Ronald heeft de praktijk de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Gestart als specialist in kunst- en klikgebitten en uitgegroeid tot een praktijk waar alle mondzorg onder één dak is georganiseerd. Zo kan iedereen er ook terecht voor reguliere tandartsbehandelingen. Boris Fernández Alcivar is de vaste tandarts bij Wesselink Dental. Hij wordt bijgestaan door tandartsassistente Daniëlle Meijer-de Wilde. Ronald: „Iedereen, van jong tot oud, is welkom bij Wesselink Dental – Totale Mondzorg. Wij zijn een kleinschalige praktijk, laagdrempelig. We nemen voor elke patiënt uitgebreid de tijd en hebben persoonlijk contact hoog in het vaandel staan.” 

Bel voor vragen of een afspraak: 0516-785082.

De digitale techniekruimte van Wesselink Dental. De praktijk heeft geïnvesteerd in de meest moderne apparatuur op het gebied van mondzorg.
Tandarts Boris Fernández Alcivar en assistente Daniëlle Meijer-de Wilde zijn met veel plezier werkzaam bij Wesselink Dental.
Afbeelding
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00