Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

Eerlijke en persoonlijke oogzorg; bij Robtiek ben je aan het juiste adres

Algemeen

NOORDWOLDE - Misschien is het u al opgevallen; Robtiek in Noordwolde heeft namelijk een gloednieuwe opstelling. De opticien van Noordwolde heeft een volledige metamorfose ondergaan en is helemaal klaar voor deze tijd. Mocht u de tijd hebben, neem dan zeker even een kijkje. Eigenaar Robert Groen heet u graag welkom. 

Al meer dan twintig jaar is Robert Groen een bekend en herkend gezicht in Noordwolde. In 2002 opende de optometrist zijn winkel Robtiek aan Hoofdstraat Oost 15. Hier helpt hij zijn klanten met alles wat zij op ooggebied nodig hebben, van oogmeting tot montuurkeuze, van lenzenadvies tot computerbrillen: “Als zelfstandig optometrist heb ik veel meer vrijheid in mijn werk en kan ik mijn klanten passender en persoonlijker helpen.”

Het ontstaan van Robtiek

Robert Groen is niet geboren in Friesland. Hij woonde in het westen, waar hij de opleiding tot optometrist in de jaren ‘90 afrondde: “Ik was zowel geïnteresseerd in techniek als in mensen. Als optometrist verbind je die twee aspecten, dat trok mij. Daarnaast wilde ik eigenlijk gelijk aan het werk en niet jaren aan het studeren zijn. De opleiding pastte goed bij die wens.” in 1999 vertrok Robert, samen met zijn toenmalige vrouw, naar Friesland: “Mijn ex-vrouw had familie wonen in de provincie. Elk weekend gingen we daarheen, omdat we  daar heerlijk konden wandelen. Toen zij verhuisden, zijn we zelf een plekje gaan zoeken hier.” Ze vonden het huis aan Hoofdstraat Oost en besloten een gedeelte hiervan te gebruiken als winkel. 

Tot dan toe had Robert nooit als zelfstandige optometrist gewerkt: “Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik die sprong zou wagen. Werken bij een baas beviel mij wel, maar toch kwam dit op mijn pad. Ik doe het inmiddels al meer dan twintig jaar met plezier.” Vanaf 2002 werkt Robert als kleine zelfstandige en dat bevalt hem prima: “Ik heb veel vrijheid en mijn werk is all-round. Als ik in loondienst werkte, zat ik soms dagenlang in een hokje om lensmetingen te doen. Daar word je op een gegeven moment niet meer blij van.”

Optometrist en lenzenspecialist

Robert is optometrist, dat net iets anders is dan een opticien: “Een optometrist kijkt ook in het oog. Zo kan ik bijvoorbeeld zien of er iets aan de hand is wat een oogmeting kan belemmeren. Daarnaast kan ik mensen ook naar de oogarts sturen, als ik iets zie wat ik niet vertrouw.” Robert is naast optometrist ook lenzenspecialist. 

Dat Robert een zelfstandige optometrist is, is niet alleen fijn voor hemzelf, ook klanten halen er een aantal voordelen uit. Zo is Robert heel allround en kan hij zijn klanten op het gehele traject ondersteunen: “Wanneer u bij een grotere zaak naar binnen stapt, komt u met veel mensen in aanraking. De ene doet een intakegesprek met u, de andere meet uw ogen en weer iemand anders helpt u met het uitzoeken van een passend montuur. U heeft dan misschien het gevoel dat u steeds wordt doorgegeven. Ik help u in het hele traject, dat geeft wel zo’n fijn gevoel.”

Veelzijdig beroep

Robert houdt van zijn beroep, omdat het elk uur weer anders is: “Het is niet alleen maar brilletjes maken. Dan doe ik weer een reparatie, dan doe ik oogmeting en dan help ik iemand aan een mooie bril. Daarnaast geef ik ook eerlijk advies, ook over brillen van andere winkels. Als het goed is, dan is het goed. Ik ga niet een bril van een collega afkraken. Dat past niet bij mij. Ik wil mensen zo goed mogelijk helpen.” 

Diverse monturen

In de winkel kun je dus niet alleen terecht voor advies of metingen, maar je kan er ook een mooi, nieuw montuur vinden. “Ik ben niet zo merkbewust en vind het belangrijker dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Natuurlijk hebben we wel een aantal merken, zoals Calvin Klein, Nike of Dutz, maar ik wil vooral dat mensen een goede bril krijgen voor een goede prijs.” Bij Robtiek vindt u dan ook niet brillen van het hoogste segment: “Ik denk dat daar in Noordwolde ook niet echt een markt voor is. Mensen gaan toch naar de dorpswinkel voor ‘gewoon’ een goede, leuke bril.” 

Mensen bedienen

Bescheiden als hij is, weet Robert niet gelijk het antwoord op de vraag waarom mensen juist bij hem langs zouden moeten komen: “Ach, ik vind het zelf gewoon heel leuk om mensen te bedienen. Daar ligt mijn passie. Ik ben eerlijk en ik denk dat ik heel laagdrempelig ben. Mensen kunnen zo even mijn winkel binnenstappen. Ik probeer heus niet gelijk iedereen wat te verkopen, voor advies ben je bij mij ook altijd op de juiste plek.” 

Kom langs!

Nieuwe en bestaande klanten mogen altijd binnenlopen bij Robtiek. Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch of via de website een afspraak te maken. Robert maakt graag kennis met u!

Robtiek
Hoofdstraat Oost 15
8391 AS Noordwolde
0561 433 738
www.robtiek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 15 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Een gezellige dag met wol, lifestyle en streekproducten Evenement 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00