Afbeelding
Foto: Kledingbank Kledingmaatje

Feestelijke opening kledingbank Kledingmaatje op 30 juni

Algemeen

OOSTERWOLDE - Op 30 juni om 14.00 uur opent Kledingmaatje officieel haar deuren. Daarmee is Oosterwolde en omstreken een kledingbank rijker voor iedereen die houdt van duurzame kleding. Kledingmaatje werkt samen met lokale ondernemers en de voedselbank om ook inwoners met een kleine beurs tegemoet te komen.

Samen sterker tegen armoede

Initiatiefneemster Joukje Nijboer van Stichting Phusis vertelt: “Ik wilde graag iets maatschappelijks neerzetten dat voor heel Oosterwolde en omgeving meerwaarde zou hebben. In mijn nabije omgeving worden pleegkinderen opgevangen, wanneer een kindje bij een gezin binnen komt, heeft dat vaak niet meer dan de kleding die het draagt. Gelukkig maken vrijwilligers pakketten voor deze gezinnen met daarin kleding, pampers, flesjes etc. Vanuit die beweging kwam ik op het idee om een kledingbank op te starten. Om te onderzoeken hoe dit allemaal in zijn werk gaat, ben ik eerst bij andere kledingbanken op bezoek geweest en daarna op zoek gegaan naar kledingdonateurs. Er was meteen veel enthousiasme vanuit mijn privé omgeving en bij collega’s waardoor ik al snel omkwam in de kleding. Ook vanuit onze organisatie Phusis heb ik veel kleding gekregen. Kledinghangers kreeg ik van lokale winkeliers en terwijl het winkeltje vorm begon te krijgen kwamen er steeds meer mensen binnenlopen die nieuwsgierig waren waar we mee bezig zijn.”

Joukje draait Kledingmaatje samen met deelnemers van Phusis, die in Oosterwolde wonen én werken. Door Corona kwam dagbesteding stil te liggen en zijn deelnemers hun gevoel van maatschappelijke waarde een beetje verloren. Daar brengt dit project een nieuwe beweging in en er is voor ieder wat wils: helpen in de winkel of kleding sorteren, herstellen en wassen. Marja is deelnemer bij Joukje en al vanaf het begin bij dit project betrokken. “Ik was meteen enthousiast over dit idee. Ik vind het leuk om mensen te helpen wat leuks uit te zoeken in de winkel. En ik vind het fijn om nieuwe mensen te leren kennen en dat we op deze manier iets kunnen doen voor mensen uit onze buurt die dat nodig hebben.”

Voedselbank en breder

De Kledingbank Kledingmaatje heeft het doel herbruikbare kleding door te geven aan de inwoners van gemeente Ooststellingwerf, die deze (tijdelijk) niet zelf kunnen betalen. Hiervoor werkt de kledingbank samen met de voedselbank, zodat de gebruiker van de voedselbank regelmatig kleding kan uitzoeken.
Daarnaast is de winkel ook open voor de verkoop van de kleding voor iedereen die graag duurzaam wil leven. U kunt dan tegen lage prijzen kleding kopen. Deze inkomsten gebruiken wij om de kledingbank in stand te houden en om onze deelnemers iets leuks mee te geven aan het einde van hun werkweek.

Wie kleding wil doneren kan hiervoor op maandag t/m donderdag contact opnemen met Joukje Nijboer, bereikbaar op 06-12298493. Vooral schoenen en herenkleding is gewenst, maar ook dames- en kinderkleding blijft welkom.

Hopelijk tot ziens bij Kleding maatje!
Brink 3 Oosterwolde

Openingstijden: Woensdag 10.00-17.00, Donderdag 10.00-14.00, Vrijdag 10.00-17.00, Zaterdag 1x in de 2 weken van 11.00 tot 16.00. Elke eerste woensdag van de maand gratis shoppen op vertoon van het kledingbank pasje ontvangen bij de voedselbank. Spelregels vind je in de winkel.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 5 uur geleden
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 23 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00