De middagdrukte is nog te overzien bij Fit & Fun Plaza Wolvega.
De middagdrukte is nog te overzien bij Fit & Fun Plaza Wolvega. Foto: Fit & Fun Plaza Wolvega

Sporten voor 5 uur, hoe gaat dat?

Algemeen

WOLVEGA - Hoe gaat het in de sportscholen, nu er vanwege de coronamaatregelen na 5 uur niet meer mag worden gesport? De maatregelen dwingen de mensen eigenlijk om ‘s ochtends of overdag te sporten, maar kan dat ook in de praktijk? RondOm Vandaag vraagt het aan Fokko van der Duim, eigenaar van Fit & Fun Plaza in Wolvega. 

“We zien inderdaad dat er meer mensen overdag komen sporten, maar de drukte is nog te overzien”, begint oud-voetballer en eigenaar van Fit & Fun Plaza Fokko van der Duim zijn verhaal. “We organiseren nu meer groepslessen in de ochtend en overdag, zodat mensen toch voldoende in beweging kunnen blijven. We gaan nu om 7 uur open en sluiten om 5 uur de deuren weer. We proberen zo mensen te stimuleren om voor het werk nog even te sporten, of bijvoorbeeld tussen het werk door in de pauze”, legt Fokko uit.

Geen overstroming qua mensen

Of de lessen dan niet overstromen qua hoeveelheid mensen? “Nee, we kunnen de mensen prima op anderhalve meter laten sporten. Dat komt mede doordat er een groep is die overdag echt niet kan sporten, vanwege werk bijvoorbeeld. Deze mensen komen nu met name in het weekend. Er is ook nog een kleine groep die - helaas - vanwege de QR-code niet kunnen of willen sporten, daarvoor hebben we het lidmaatschap moeten bevriezen. Dat is natuurlijk nooit leuk, want sporten is reuze gezond en je wil eigenlijk niemand de toegang ontzeggen”, vertelt Fokko balend. 

“We organiseren nu meer groepslessen in de ochtend en overdag, zodat mensen toch voldoende in beweging kunnen blijven.”

Iedere keer schakelen

En zo is het iedere keer weer schakelen als ondernemer. Hoe kun je het beste maken van de huidige situatie. “Ja het is soms erg lastig. Het raakt ook niet alleen de sportschool, maar ons complete bedrijf. De bezoekersaantallen dringen flink terug. In november stond de agenda nog vol, maar na de nieuwe maatregelen was het alleen maar weer kruisjes zetten in de agenda. Je kunt daar niet op anticiperen.” 

Fit & Fun is er voor de leden

Zorgen over de toekomst van het bedrijf zijn er echter nog niet. “We bestaan al 20 jaar, dus we hebben wel wat vet om de botten om het zo maar te zeggen. In de eerste lockdown hebben we daarom ook besloten om de leden niet te laten betalen voor hun lidmaatschap, maar dat kunnen we natuurlijk niet eindeloos doen. We proberen voor iedereen binnen de huidige maatregelen het totale aanbod te bieden, zodat de mensen wel in beweging kunnen blijven. We zijn er voor onze leden en schalen op wanneer het nodig is.” 

Fokko benadrukt dat Fit & Fun Plaza alles doet binnen de mogelijkheden om activiteiten aan te bieden. “Ondanks de beperkingen, zijn er nog steeds vele leuke activiteiten toegankelijk bij ons. Mensen zijn van harte welkom!” 

Kijk op www.fitenfunplaza.nl voor meer informatie!

De middagdrukte is nog te overzien bij Fit & Fun Plaza Wolvega.
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 4 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
De belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf Algemeen 8 uur geleden
Het team van Bats Uitzendbureau.
Bats Uitzendburo: Lokaal, betrokken en persoonlijk Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Vier Moederdag met Monicasa, de nieuwe bloemist in Noordwolde Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:38
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 4 mei, 15:00