Afbeelding

Visie op Dienstverlening gemeente Weststellingwerf

Algemeen

GEMEENTE WESTSTELLINGWERF - De gemeente Weststellingwerf wil met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van lokale organisaties samenwerken aan de ontwikkeling van de samenleving. Om dat ook in de toekomst goed te doen, heeft de gemeente een visie Dienstverlening opgesteld. Hierin staan belangrijke uitgangspunten en thema’s waar de gemeente mee aan de slag gaat. De uitgangspunten en thema’s zijn gebaseerd op de uitkomsten van een onderzoek onder inwoners en ondernemers en op de kernwaarden van de gemeentelijke organisatie. 

Wat staat er in de visie?

In de visie staan uitgangspunten die de gemeente wil gebruiken om te kijken hoe de dienstverlening beter kan. De gemeente is er voor iedereen. Daarom wil de gemeente oog hebben voor de verschillende mensen, wensen en behoeften. En samen met inwoners en ondernemers optrekken in projecten en om tot beleid te komen. Daarnaast wil Weststellingwerf een bereikbare gemeente zijn die snel reageert. Maar die ook vriendelijk en betrouwbaar is en begrijpelijk communiceert. Natuurlijk is de dienstverlening digitaal waar dat kan, maar persoonlijk contact blijft belangrijk en mogelijk. 

Hoe gaat de gemeente de visie uitwerken? 

Om concreet aan deze uitgangspunten te kunnen werken, zijn ook thema’s benoemd die uit de visie voortkomen. Deze thema’s gaat de gemeente samen met inwoners, ondernemers en lokale organisaties uitwerken. Een deel van de deelnemers aan het onderzoek hebben aangegeven hierbij betrokken te willen worden. De resultaten van het uitgevoerde onderzoek Dienstverlening bieden al veel informatie en richting voor de uitwerking. Maar eerst moet de gemeenteraad de visie vaststellen. In de gemeenteraadsvergadering van 30 januari 2022 bespreekt de raad de visie op Dienstverlening. 

Waarom is een visie op dienstverlening nodig?

Inwoners, ondernemers en organisaties hebben op verschillende momenten, manieren en over veel verschillende onderwerpen contact met de gemeente. Hierbij is digitalisering, onder meer door Corona, een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De gemeente gebruikt onder het onderzoek Dienstverlening om de (toekomstige) dienstverlening nog beter af te stemmen op de wensen en verwachtingen. De gemeente Weststellingwerf is ervan overtuigd dat de perfecte samenwerking alleen mogelijk is, wanneer duidelijk is wat we van elkaar verwachten en wat we als gemeente daarvan waar kunnen maken.

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00