Afbeelding

Friese Tandenpoetsweek voor 850 basisschoolleerlingen

Algemeen

FRIESLAND - Van 1 tot en met 5 november 2021 organiseert GGD Fryslân samen met de opleiding tandartsassistent van ROC Friese Poort voor de achtste keer op rij de Friese Tandenpoetsweek. Tijdens deze week gaan derdejaars studenten van ROC Friese Poort op 40 Friese basisscholen tandenpoetslessen verzorgen.

In totaal krijgen ongeveer 850 basisschoolleerlingen bezoek van de studenten. GGD Fryslân en ROC Friese Poort organiseren deze week omdat zij zich willen inzetten voor een goede mondgezondheid. Tandenpoetsen is hiervoor de basis, samen met gezond eten.

GGD Fryslân en ROC Friese Poort werken samen

Tijdens de Tandenpoetsweek geven de studenten tandenpoetsles en voorlichting op verschillende basisscholen. Samen met GGD Fryslân bereiden studenten van ROC Friese Poort zich hierop voor. Dit doen zij met literatuuronderzoek, rollenspelen en het oefenen van presentatietechnieken. ROC Friese Poort leidt studenten op voor een veelzijdige baan als tandartsassistent. Ze hebben daarbij veel aandacht voor de praktijk waar de tandenpoetsles een mooie bijdrage aan levert.

Zo ziet goede gebitverzorging eruit

Een sterk gebit gaat een leven lang mee wanneer het gebit goed wordt verzorgd. Dat houdt in: twee keer per dag tandenpoetsen en twee keer per jaar naar de tandarts. In de Friese Tandenpoetsweek deelt GGD Fryslân video’s op social media waarin studenten tips geven voor een gezond gebit. Ouders en scholen kunnen voor meer informatie over tandenpoetsen terecht bij GGD Fryslân (via 088 22 99 222 of de GGD-website).

!
Afbeelding
Kustwerf houdt themaweek over Molukse cultuur Cultuur 14 minuten geleden
Afbeelding
Met de auto weg op vakantie? Check voor vertrek je banden! Auto & Stijl 3 uur geleden
Afbeelding
Friese Zweefvliegclub in nood; tijdelijk ‘vliegveld’ gezocht Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea Evenement 6 okt, 10:00
Afbeelding
Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum Cultuur 5 okt, 11:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Let op de ‘kleintjes’ Column 4 okt, 18:00
Afbeelding
“Ik wens iedereen een klein stukje Jitze toe” Persoonlijke verhalen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Jongen ernstig gewond bij incident met houtkachel Wolvega Politie 4 okt, 09:46