Afbeelding

Gemeente Ooststellingwerf en DELTA Fiber Netwerk openen Glasvezel Informatiepunt

Algemeen

OOSTERWOLDE - Wethouder Marcel Bos van de gemeente Ooststellingwerf en directielid Roy van Oosteroom van DELTA Fiber Netwerk tekenen op zaterdag 2 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Oosterwolde. Dit gebeurt tijdens een feestelijke opening om 13.00 uur van het Glasvezel Informatiepunt in het voormalige Rabobank pand aan de Stationsstraat 8. Met de ondertekening van deze overeenkomst zal een belangrijke stap gezet worden om de inwoners en ondernemers toegang te geven tot snel internet. De daadwerkelijke aanleg volgt wanneer 25% van de inwoners zich aanmelden tijdens de glasvezelcampagne die duurt tot 3 november aanstaande. 

Glasvezel voor heel Oosterwolde 

Oosterwolde is de laatste plaats in Ooststellingwerf dat voor glasvezel gaat. Andere dorpen in de gemeente, zoals Appelscha, Donkerbroek en Haulerwijk lieten begin 2021 zien dat zij voor glasvezel kozen. De glasvezelcampagne voor de inwoners van Oosterwolde en bedrijventerreinen Venekoten en Ecomunitypark loopt tot 3 november.

Voorbereidingen aanleg gestart 

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de afspraken over de aanleg van glasvezel in de gemeente Ooststellingwerf vastgelegd. De voorbereidingen voor de aanleg worden parallel aan de campagne gestart. In opdracht van DELTA Fiber Netwerk is de aannemer Allinq verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Deze voorbereidingen zijn nodig omdat er nu in het omliggende gebied gegraven wordt. Bij voldoende aanmeldingen kan hier dan direct op aangesloten worden.  

Informeer je over glasvezel

In de campagne informeert DELTA Fiber Netwerk waarom er een nieuw snel netwerk nodig is, wat de voordelen zijn en hoe de overstap werkt naar een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Er wordt huis aan huis informatie bezorgd en er zijn op 5 en 7 oktober informatieavonden vanaf 19:00 in Fletcher Hotel De Zon. Voor alle vragen kunnen zij terecht bij het Glasvezel Informatiepunt (GIP) aan de Stationsstraat 8. Het GIP is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden zonder aansluitkosten

Tijdens de campagne gelden er geen aansluitkosten van € 650,- en gelden er speciale welkomstaanbiedingen bij de telecomaanbieders. Geïnteresseerde ondernemers melden zich aan bij DACON ICT. Wanneer 25% van de inwoners en ondernemers zich voor 3 november aanmeldt, komt er glasvezel. Meer informatie is te vinden op GunOosterwoldeGlasvezel.nl 

Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 38 seconden geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00