Afbeelding

Reminder: volgende week is het Moederdag!

Algemeen

FRIESLAND - Het kan je zo maar ontschoten zijn door al die heisa, maar over een week is één van de belangrijkste dagen van het jaar: Moederdag! Juist nu kunnen we onze moeders extra in het zonnetje zetten met wat mooie woorden en een leuk presentje. RondOm zocht al wat leuke tips voor je uit waar je je moeder blij mee kan maken. Uiteraard hebben we rekening gehouden met het feit dat niet iedereen bij hun moeder op bezoek kan gaan, dus de meeste cadeaus zijn ook te bezorgen. 

Een lekkere borrelplank

Een lekker wijntje of een goed biertje is altijd leuk, maar misschien niet zo speciaal. Gelukkig zijn er verschillende soorten bier en wijn die gegarandeerd zorgen voor een bijzondere avond, zeker als je er een waar borrelpakket van gaat maken. Zo zijn er bijvoorbeeld wijnen die op Fryske grond worden gemaakt en hierdoor een unieke smaak hebben. Er zijn ook Friese bierbrouwers zoals Grutte Pier of Us Heit die bijzondere biertjes brouwen in verschillende smaken. Naast een drankje moet de borrelplank ook nog gevuld worden. Als het drinken al van eigen grond komt, dan moeten de hapjes ook uit de buurt komen. Een Fryske droge worst mag niet ontbreken en blokjes kaas van Friese koeien ook niet. Denk ook eens out-of-the-box. Een geitenkaasje, gedroogd fruit, verse dipgroenten en een lekkere dip en Fries Spek maken je borrelplankje helemaal af. Om er een persoonlijke touch aan te geven kan je bij Nynke's Meubelmakerij een borrelplank bestellen met een persoonlijke (Fryske) boodschap. Als je zelf niet langs je moeder kan of mag gaan, is een borrelplankje niet erg handig. Gelukkig zijn er veel Friese bedrijven die hun producten thuis willen bezorgen. Je kan een kant en klare borrelplank bestellen, of losse onderdelen langs laten brengen bij jouw moeder en bij jezelf. Zo organiseer je eenvoudig een borrel op afstand. Je hebt alleen nog een videoverbinding nodig. 

Een mooi boek

Weer zo'n classic maar ideaal in deze tijd. Nu reizen even geen optie is kun je wegdromen met een boek. Elke moeder is natuurlijk anders en heeft haar persoonlijke favorieten. Dat weet jij waarschijnlijk als beste. De ene kan genieten van een reisboek en de ander zwijmelt helemaal weg bij een roman. Weer een ander wil op het puntje van de stoel zitten met een spannende thriller en dan heb je ook nog moeders die het liefst in de keuken staan met een nieuw kookboek. Gelukkig zijn veel boekwinkels weer open en geven de medewerkers graag advies over bepaalde boeken. Door naar de winkel te gaan maak je het jezelf niet alleen een stuk makkelijker, ook help je hiermee de lokale ondernemer. Veel boekhandels bezorgen nu ook boeken en kunnen je advies geven via de telefoon of sociale media. Het team van RondOm Vandaag gaf onlangs ook nog een paar boekentips, die vind je hier.

Een herinnering

Een avondje uit eten, een dagje weg, vroeger konden we onze moeders nog verrassen met een activiteit om samen herinneringen te maken. Nu zijn veel dingen dicht. Gelukkig hebben jullie al veel herinneringen samen gemaakt en wat is er nu leuker dan hier op terugblikken? Maak een mooi fotoboek en schrijf hierbij hoe jij terug denkt aan die herinnering. Laat ook ruimte vrij voor de verhalen van je moeder. Zo creëren jullie samen het verhaal van jullie tweeën. Het fotoboek kun je natuurlijk in het echt maken door foto's te ontwikkelen, maar je kan het natuurlijk ook online doen. Een prachtige verrassing voor een moeder die ongetwijfeld haar kroost mist.

Een bosje bloemen

Bloemisten en telers hebben het moeilijk omdat ze al de bloemen niet kunnen exporteren naar landen als China. Daarnaast missen zij ook nog inkomsten en afnames van grote evenementen (denk maar eens aan de kransen van dodenherdenking). Een bosje bloemen klinkt misschien wat afgezaagd, maar moeders zijn vaak gek op bloemen en door de telers te helpen geef je nog eens extra betekenis aan dit cadeau. Veel telers hebben nu de mogelijkheid om direct bij hen te bestellen en de bloemen te laten bezorgen. Hierdoor blijven ze langer vers en schelen ze ook in prijs. Veel lokale bloemisten bezorgen inmiddels ook. 

Een wandeling

Het zijn gekke tijden en alles is even wat anders. Moeders weten precies hoe ze daar mee om moeten gaan en zijn flexibel. Ze snappen heus wel dat Moederdag er dit jaar wat anders uit gaat zien. Ze zullen blij zijn met wat je ze ook geeft, want het gaat niet om het cadeau, maar om de gedachte. In deze tijd zijn dure dingen waardeloos geworden, er zijn andere dingen die nu veel meer waard zijn. Face-to-face contact is schaars geworden, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Als je anderhalve meter afstand houdt en gaat wandelen op een rustige plek in de buurt, kan er niet veel gebeuren (je moet wel echt zeker weten dat je klachten vrij bent!). 

Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 12 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 22 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00