Afbeelding

Weststellingwerf viert 75 jaar bevrijding

Algemeen

Komend jaar vieren we dat we alweer 75 jaar in vrijheid leven. Rond 12 april 1945 werd Weststellingwerf en omgeving bevrijd en kwam ook hier een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er rond deze datum diverse lokale initiatieven om de bevrijding te vieren. De gemeente stimuleert dit en nodigt dorpen en wijken uit om op eigen wijze stil te staan bij dit belangrijke moment in onze geschiedenis.

Lokale initiatieven

Dorpsbelang Boijl viert de bevrijding met o.a. de komst 'The Seaforth Highlanders of Holland' en een optocht van oude legervoertuigen van 'Keep them rolling'. Een regiment Canadezen brengt een bezoek aan Oldeholtpade. De gemeente is blij met de initiatieven van Boijl en Oldeholtpade en stelt organisatiegeld beschikbaar voor deze en andere festiviteiten. Als een dorp of wijk een activiteit wil organiseren, stelt de gemeente € 500 subsidie uit het Dorpenfonds beschikbaar.

Holocaust Memorial Day

De gemeente vindt het belangrijk dat we beseffen dat het een voorrecht is om in vrijheid te leven en dat we daar met elkaar verantwoordelijk voor zijn. Daarom doet de gemeente –naast het stimuleren van lokale initiatieven - mee met de Holocaust Memorial Day op 27 januari 2020. Dan is er een herdenking in het gemeentehuis. Hiervoor komt een tijdelijk Holocaust monument in de publiekshal te staan, dat vanaf 20 januari twee weken lang te bezoeken is.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen gisteren
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00