Afbeelding

Breng eens een bezoek aan de Bibliotheek- juist in de vakantie

Algemeen

Juist tijdens de vakantie is een bezoekje aan de Bibliotheek de moeite waard. Een plek om informatie op te zoeken, het nieuws te lezen of door een tijdschrift te bladeren. Om activiteiten in de omgeving op te zoeken, wifi of een computer te gebruiken en een print te maken of om tijdens een fiets- of wandeltocht even bij te komen met een kopje koffie of thee.

Iedereen is welkom in de Bibliotheek, het hele jaar door, ook als je geen lid bent. Koffie en thee zijn gratis en je kunt gezellig aanschuiven aan de leestafel om een krant of tijdschrift te lezen. Ook kun je achter de computer werken of informatie opzoeken. Er zijn regelmatig activiteiten in de Bibliotheek. Nieuwsgierig? Loop gewoon eens binnen of neem een kijkje op onze website www.bzof.nl. 

In de Bouwvak zijn de Bibliotheken in Oosterwolde en Wolvega elke werkdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Na 17 augustus zijn ze het hele jaar door elke werkdag open van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. In Appelscha, Haulerwijk en Noordwolde zit ook een Bibliotheek. Kijk voor alle openingstijden op www.bzof.nl.

Alle Bibliotheken in de Stellingwerven zijn tegenwoordig boetevrij. Wil je lid worden? Voor €4,25 per maand heb je als volwassene al een abonnement en kun je gratis alle boeken, dvd's en tijdschriften lenen. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis aanmelden als lid, ook als de ouders geen lid zijn. Alle materialen zijn vier weken te leen, met 1 gratis verlenging van nog eens vier weken. Er staan je geen vervelende verrassingen te wachten als je iets te laat bent met inleveren. Via e-mail krijg je een berichtje wanneer het tijd wordt om je boeken in te leveren. 

Wie lid is van de Bibliotheek heeft ook dag en nacht gratis toegang tot de grote collectie e-books van de Bibliotheek. Via e-reader, tablet, smartphone of laptop kun je op elk moment van de dag aan een nieuw boek beginnen. 

Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 2 uur geleden
Afbeelding
Voorkom conflicten, zorg voor een stevig juridisch fundament van je (online) business! Zakelijk nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 20 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 23 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek gisteren
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 08:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00