familie Lankman neemt de eerste brunchbon in ontvangst
familie Lankman neemt de eerste brunchbon in ontvangst Pieter Stuyvesant Kuiertocht

Wandelaars lopen warm voor Pieter Stuyvesant Kuiertocht

Algemeen

DE BLESSE – Wandelaars in de wijde omgeving lopen warm voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht op zaterdag 1 juni. De teller staat inmiddels op bijna 2000 deelnemers. Binnenkort verwacht de organisatie de 2000e kaart te verkopen en dat is reden voor een feestje. Die persoon krijgt een brunchbon van Hotel Van der Valk in Wolvega.

Medio maart was de familie Lankman uit Nunspeet de gelukkige die de eerste brunchbon in ontvangst mocht nemen. De geboren Oosterstrekers kochten de 1000e kaart en kregen het cadeau van Van der Valk. Het Wolvegaster hotel-restaurant is al jaren sponsor van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. 
Ook dankzij vele andere (lokale) sponsoren belooft het wandelevenement dit jaar weer een groot feest te worden. Zo steunt de gemeente Weststellingwerf de Pieter Stuyvesant Kuiertocht met het thema 'Groente…zet je tanden erin!' en zorgt Motip Dupli dat de tientallen vrijwilligers op zaterdag 1 juni in een prachtig t-shirt schitteren langs de route.

De vrijwilligers en de plaatselijk belangen in de dorpen langs de route zijn belangrijk voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Zij zijn met tientallen tegelijk in touw om de tocht in goede banen te leiden. Zo zijn er verkeersregelaars, ehbo'ers, stempelaars en mensen die helpen op- en afbouwen.

Gezelligheidstocht
De Pieter Stuyvesant Kuiertocht staat bekend als gezelligheidstocht. De wandelaars genieten van prachtige, vaak onontdekte plekjes en verrassende paadjes door de natuur. En onderweg kom je muzikanten, theater en bijzondere bezienswaardigheden tegen. Dit jaar start en eindigt de tocht in De Blesse en ontdek je al wandelend de prachtige omgeving. Altijd het kasteel van Gregorius Halman in Blesdijke al eens van dichtbij willen bewonderen? Loop dan zeker mee!

Routes voor jong en oud
De Pieter Stuyvesant Kuiertocht heeft vier wandelroutes: 40, 30, 20 en 12 kilometer. De tocht van 20 kilometer lijkt net als de vorige edities het meest in trek. Ook voor de langste route, van 40 kilometer, stevent af op zo'n 200 deelnemers. Terwijl voor de kortste – familieroute – van 12 kilometer de inschrijving niet stil lijkt te staan. Meer dan 200 personen schreven zich daar al voor in. 

Wie wordt de 2000e deelnemer en mag uit eten?

Inschrijven kan nog tot op de dag van de tocht. Maar wil je zeker zijn van een kaart en zelf je starttijd kiezen? Bestel dan je kaarten meteen online via www.pskuiertocht.nl/inschrijven. De kaartverkoop gaat alleen via de website. Alleen op de dag van de tocht zijn aan de start kaarten contant te koop.

Kaartverkoop en informatie: www.pskuiertocht.nl. Volg ons ook op Facebook.
 

Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 15 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00