Astrid Schots en Ruud Kooger met de bronzen en gouden locomotief.
Astrid Schots en Ruud Kooger met de bronzen en gouden locomotief. Foto: Modelspoor Museum

Gouden dwarsligger voor Astrid Schots

Winnen

SNEEK - Onder luid applaus kreeg Astrid Schots in het modelspoormuseum in Sneek de Gouden dwarsligger. In de Grote Kleine Treinencompetitie won ze vijf keer de creativiteitsprijs. Daarmee bezorgde ze haar team groen extra bouwtijd. Uiteindelijk bereikte team groen de derde plaats. Dat leverde een bronzen locomotief op. De gouden locomotief voor de eerste plaats ging naar team blauw.

De afgelopen zes weken hebben modelbouwers op tv laten zien waar ze toe in staat zijn. Er werden in korte tijd banen gebouwd met als thema beroemde treinreizen, beroemde sprookjes, Nederland oh Nederland, werk aan de winkel en op vakantie in Europa. Tijdens elke uitzending kregen de teams een onverwachte dwarsligger. Vaak meerdere spullen die creatief in de modelbaan verwerkt moesten worden. Astrid won voor team groen vijf keer de dwarsligger en werd daarmee de koningin van de dwarsliggers. Dat leverde haar de gouden dwarsligger op. Winnaar van de Grote Kleine Treinencompetitie werd uiteindelijk team blauw. Die winnende baan en die van team groen zijn nu te bewonderen in het Modelspoor Museum in Sneek.

Van dinsdag t/m vrijdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.30-17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag is het museum gesloten. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.modelspoormuseum.nl te vinden.

Afbeelding
Uniek onderwijs voor kinderen met autisme bestendigd met samenwerkingsovereenkomst Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Atrium gaat schrijfcursus aanbieden in Sneek Educatie 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente erkent zorgen Offingawier en verkent nieuwe route naar De Potten Samenleving 25 jan, 15:04
Afbeelding
Dames Friso Sneek na twee sets op stoom tegen Voltena (3-2) Sport 23 jan, 10:39
Afbeelding
Wie maakt de langste houten trein? Evenement 23 jan, 10:16
Afbeelding
Bodemtriomf heren VC Sneek op C.S.V. (3-1) Sport 23 jan, 09:01
Afbeelding
Muziekgroepen kunnen zich aanmelden voor Súdwest Festival in Workum Cultuur 20 jan, 16:54
Afbeelding
Friso Sneek in drie sets door naar kwartfinale beker Sport 20 jan, 09:33