Team Groen klaar voor de strijd
Team Groen klaar voor de strijd Foto: Janna Blom

Team Groen uit Sneek strijdt om de Gouden Locomotief

Algemeen

SNEEK - Voor het eerst doet een team uit het Noorden mee aan de Grote Kleine Treinencompetitie van Omroep Max. Vijf vrijwilligers van het Modelspoor Museum in Sneek vormen samen Team Groen. Onder leiding van Team Captain Astrid Schots gaan ze de strijd aan met vijf andere teams.

Zes weken lang strijden modeltreinbouwers tegen elkaar om de fel begeerde Gouden Locomotief. Elke aflevering moet er binnen enkele dagen een compleet nieuwe modelwereld gebouwd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het samenvoegen van de verschillende onderdelen maken het elke aflevering weer spannend. Doen de lichtjes het, werken de technische onderdelen en blijft de trein rijden? Wie combineert creativiteit het beste met techniek? De presentatie is in handen van André van Duin. De eerste uitzending van het programma is zaterdag 8 oktober om 20.30 uur op NPO 1. Team Groen is vanaf 15 oktober voor t eerst te zien.

Team Groen bestaat uit Astrid Schots, Jan Willem van Beek, Gijs Bliekendaal, Henk Hofman en Jos Hettinga. Allemaal vrijwilligers van het Modelspoor Museum. De dag ná de uitzending is de baan van Team Groen een week lang te zien in het Modelspoor Museum. Op zondag 16 oktober staat de eerste baan in het stationsgebouw in Sneek. Daarbij zullen ook leden van Team Groen aanwezig zijn.

Van dinsdag t/m vrijdag en zaterdag (in de herfstvakantie) is het museum geopend van 10.30 tot 17.00 uur en op maandag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.modelspoormuseum.nl te vinden.

!
Afbeelding
Friso Sneek in sneltreinvaart klaar met FAST (3-0) Sport 16 minuten geleden
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 26 minuten geleden
Afbeelding
24 woningen op braakliggend terrein De Finke Koudum Politiek 24 nov, 10:07
Afbeelding
It Soal Workum wordt vijfde opvanglocatie in Súdwest-Fryslân Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Gouden dwarsligger voor Astrid Schots Winnen 22 nov, 15:00
Afbeelding
Heren VC Sneek naderen koploper Pegasus na zege op Donitas Sport 21 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeente Súdwest-Fryslân verruimt doelgroep voor de Energietoeslag Financieel 21 nov, 10:00
Afbeelding
CBS De Twine stralend middelpunt volleybalclinic VC Sneek Sport 21 nov, 09:50