Afbeelding
Foto: Nevobo

Sneek decor heren-interland Jong Oranje vs Jong Duitsland

Sport

SNEEK - De Sneker Sporthal is op vrijdagavond 24 juni het decor van de interland tussen Jong Orange en Jong Duitsland. De oefeninterland tussen beide nationale teams is de eerste sessie in een cyclus van drie oefenwedstrijden die de heren in korte tijd in den lande afwerken. Jong Oranje moet zich later deze maand kwalificeren voor het EK in Italië. Dat de interland tussen de herenteams in de Waterpoortstad wordt georganiseerd komt niet geheel onverwacht.

Ideale plaats

“Bij de bond hebben we aangegeven dat we open staan voor de organisatie van interlands. Het feit dat we met onze heren terug zijn in de eerste divisie en de verdere algehele ontwikkeling van VC Sneek heeft er mede toe geleid dat we helemaal in de beeld zijn bij de bond,” denkt de organisatie. Jeroen Rauwerdink – technisch manager zaal van de Nevobo-: “De jongens zijn in voorbereiding van het EK en moeten ook voor veel publiek spelen. Dan is Sneek natuurlijk een ideale plaats”.

Het is lange tijd geleden dat er een interland werd gespeeld in de Sneker Sporthal. Het laatste internationale tintje dateert uit de Europacup van VC Sneek op 13 december 2017 tegen het Italiaanse Casalmaggiore.

Erkenning

Het bestuur van VC Sneek heeft bijzonder verheugd gereageerd op de invitatie van de Nevobo. “Als VC Sneek kunnen we dit evenement perfect organiseren. Bovendien zijn dit soort wedstrijden een erkenning dat we in Sneek en provinciebreed goed bezig zijn en dat ziet de bond natuurlijk ook”.

Jonge Oranje wordt getraind door bondscoach Arnold van Ree, de assistent- coaches Guido Görtzen en Arne Hendriks en bestaat veelal uit spelers van het Talentteam. Deze worden aangevuld met spelers van o.a. andere eredivisieclubs als VCN, Limac, Sliedrecht, Dynamo en SSS.

Onvergetelijke avond

Het volleybalkoorts kennende in Sneek zal de hal in de Friese elfstedenstad tot op de laatste plaats bezet zijn. “Dar gaan we voor. We zullen alles in het werk stellen om er een onvergetelijke avond van te maken”, aldus de organisatie.

Bron: Persbericht VC Sneek

Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 18 uur geleden
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
Voor jou, de natuur en de goede doelen Algemeen 4 aug, 12:00
Afbeelding
Súdwest-Fryslân treedt hard op tegen verkoop lachgas Politie 4 aug, 09:30
Afbeelding
Thuisbatterij voor twee op de drie Nederlanders Duurzaamheid 2 aug, 14:00
Afbeelding
Arriva brengt bezoekers met speciale Sneekermeerbus naar Sneekweek Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Publiek geeft tentoonstelling À la campagne in Fries Museum hoog rapportcijfer Cultuur 29 jul, 16:00