Afbeelding

VC Sneek 2 boekt eerste zege van het seizoen (3-2)

Algemeen

SNEEK - Als je maar lang genoeg wacht dan komt het vanzelf is een bekend cliché. Voor VC Sneek 2 duurde het wachten ogenschijnlijk wel erg lang, maar afgelopen zaterdag werden de seizoeninspanningen beloond met een vijf sets zege op Dynamo Tubbergen, de nummer 9 van de ranglijst. “Eindelijk”, zuchtte trainer/coach Jurgen de Jong. “Het is bij ons steeds net niet geweest en veelal hetzelfde verhaal, maar vandaag viel het kwartje de goede op, ”sprak hij tevreden naderhand.

Complimenten

Het reserveteam van VC Sneek speelt dit jaar voor het eerst in de topdivisie. De ploeg krijgt vaak de complimenten voor het frisse spel, maar aan het eind van de match staat er vaak een nederlaag in de annalen. De jeugdige formatie, ondersteund door routinier en libero Sjanet Wijnja, heeft bij hun debuut een reuzensprong moeten maken qua spelniveau. De meeste spelers komen uit de derde en tweede divisie. Ze zijn talentvol, edoch hebben tijd nodig om aan het ene hoogste niveau van Nederland te wennen. Geluk bij een ongeluk is dat er dit jaar geen degradatie plaatsvindt en de talenten komend seizoen verder kunnen rijpen.

De Sneker formatie pakte de tweede set overtuigend met 25-12, moest lang knokken voor de winst in de derde set (33-31) en rechtte de rug in set vijf. (15-12) waardoor de eerste triomf een feit werd. VC Sneek 2 wacht nog vier wedstrijden tot aan het einde van de competitie en kan nu met opgeheven hoofd en veel vertrouwen de resterende partijen  tegemoet zien.

!
Afbeelding
Bolsward-Oost wordt duurzaam en klimaatbestendig Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
“De dames van Friso Sneek” op bijzondere locatie onthuld Sport 29 sep, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 11 oktober de film Drive my Car Cultuur 29 sep, 16:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:08
Afbeelding
Friso Sneek speelt om Noord-Oost Nederland Cup Algemeen 28 sep, 12:53
Afbeelding
Koos Nederhoed VAR WK dames volleybal Sport 28 sep, 10:00
Afbeelding
Johannes Postschool in actieve modus tijdens sportochtend Educatie 27 sep, 16:00
Afbeelding
Eredivisie damesvolleybal begint drie weken later Sport 27 sep, 13:30