Afbeelding
Foto: Brandweer Workum

Brandweer Workum vrijdagavond tweemaal in actie

Samenleving

De vrijwillige brandweer van Workum kwam vrijdagavond tweemaal in actie: eenmaal om te assisteren bij ambulancepersoneel dat een reanimatie moest uitvoeren en de andere activiteiten was het assisteren bij het redden van een paard uit een sloot.

Brandweer Workum schrijft: "Onze taak bij de reanimatie was het opstellen van schermdoeken. Met deze schermdoeken werd het mogelijk gemaakt dat het reanimatieteam (bestaande uit twee brandweer collega’s, vier ambulancemedewerkers en een reanimatie vrijwilliger van Hartslag.nu) in alle rust hun werk konden uitvoeren.  Om 19:21 vroeg de centralist wat de status was van onze inzetbaarheid, omdat er nog een andere melding was binnengekomen van een dier te water aan de Aldedyk."

"Hierop werd bepaald dat de helft van de aanwezige manschappen bij het ambulancepersoneel zou blijven en de andere helft naar de tweede melding zou gaan.  Eenmaal ter plaatse bleek een paard in een sloot te zijn gevallen met een hoge walbeschoeiing. Hierdoor was het paard niet meer in staat om zelf uit de sloot te komen. Met behulp van de eigenaresse die het paard rustig hield, een veearts en een tractor is het paard uit de sloot getild."

Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 14 uur geleden
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13