Just breathe
Just breathe

Friese kunstenares exposeert in bejaardetehuis voor paarden

Cultuur

SOEST - Op 1 en 2 juli is er een internationale expositie te zien in de Paardenkamp in Soest. Hier laten paardenkunstenaars uit de hele wereld hun werk zien. Daarbij is Illustrator en kunstenares Signe-Sanne Oortgijsen uit Warfstermolen aanwezig, beter bekend als Signe of Horses. Haar illustraties hebben iets magisch en betoverends. Ieder werk neemt je mee naar een wereld die lijkt op de onze, maar die net even anders is.

“Ik heb drie exclusieve werken gemaakt voor deze tentoonstelling, die veel van het Friese landschap laten zien. De rechte horizon, de grassen en planten en natuurlijk heel veel lucht. Dat is tenslotte het landschap dat ik dagelijks zie. Ze zijn groter dan ik ooit heb gemaakt, 1 meter breed bij 50 cm hoog.”


In de stallen waar normaliter de paarden staan, is nu kunst te zien. De 20 exposanten lieten zich inspireren door de bejaarde bewoners van de Paardenkamp. De expositie is een samenwerking met de curator van Paard Verzameld. Dit is een platform die paardenliefhebbers en kunst samenbrengt. Meer over de expositie vind je op www.paardverzameld.com

“Ik heb zelf ook een ouder paard van 28 en het is prachtig om te zien hoe de oudjes genieten van hun pensioen. Ik wilde in mijn werk de overgang laten zien van het paard in dienst van de mens, naar hun pensioen in de natuurlijke omgeving. Ze stappen in de overgangsfase tussen rijpaard en de tijd die hen rest tot hun dood. Ze hoeven dan alleen maar zichzelf te zijn”

Signe is met haar oude paard Blizz veel te zien geweest op fantasy fairs en bij paardenshows in Friesland en Groningen. Nu Blizz met pensioen is, staat hij lekker in de wei te grazen en heeft Signe tijd voor haar jonge paard. Maar ook om te schilderen en tekenen.

“Ik ben benieuwd wat het publiek van mijn kunstwerken vindt en of ze er Friesland in terug zien.”

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 10:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00