Afbeelding

Zijn advertenties langs de snelweg wel zo veilig?

Algemeen

FRIESLAND - Het is niet vreemd als je over de snelweg rijdt en je in je ooghoek ineens een advertentie op een heel groot billboard voorbij ziet komen. Snelwegreclame is namelijk een bekende manier om reclame te maken, zeker als je in de file staat zal deze manier van reclame maken je waarschijnlijk extra opvallen. Maar zijn advertenties langs de snelweg wel zo veilig? Hieronder zullen we daar dieper op ingaan.

Voordelen

Natuurlijk heeft reclame langs de snelweg veel voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een reclame voorbij zien komen van Jansen Recycling Group over recyclen. Deze vormen van reclame kunnen mensen in de positieve richting sturen, bijvoorbeeld door ze aan te moedigen om te recyclen. Het andere voordeel van snelwegreclame gaat om het feit dat het naast de snelweg ziet en hier duizenden mensen per dag langsrijden. Hierdoor wordt de kans ook groter dat meer mensen je reclame zullen zien. 

Nadelen

Maar natuurlijk zitten er aan iedere voordelen zo ook zijn nadelen, zo kan de reclame langs de snelweg er voor zorgen dat mensen afgeleid raken en vervolgens niet meer goed op het wegdek voor hun letten. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties in het verkeer ontstaan die zelfs kunnen uitlopen op ongelukken. Ook kan het zo zijn dat mensen al zoveel aan hun hoofd hebben, en dat ze zoveel advertenties zien, dat er geen één meer blijft hangen, en dan is natuurlijk heel het doel van reclame maken er vanaf. Sommige advertenties hebben ook verlichting, dat is voor ’s avonds heel erg handig, maar als deze lichten te fel zijn kunnen ze weggebruikers ook juist in de weg zitten, wat de veiligheid op de weg kan beïnvloeden. Zo zie je maar weer dat het heel erg handig kan zijn, maar je moet wel met veel dingen ook rekening houden.

Overal om je heen kom je reclame tegen, zo ook op de snelweg. Bij snelweg reclame heb je vaak grote borden langs de weg waar reclame op gemaakt wordt, het voordeel van deze manier van reclame is dat er dagelijks duizenden mensen per dag langs rijden, waardoor de advertentie hoogstwaarschijnlijk ook vaak gezien wordt. Ook kan het mensen aansporen tot het doen van goede dingen. Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan, zo kan een advertentie voor teveel afleiding zorgen, wat de verkeersveiligheid in gevaar kan brengen. De verlichting kan ’s nachts ook te afleidend zijn.

De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15