Afbeelding
Foto: GroenLinks Súdwest-Fryslân

Oud-wethouder Erik Faber neemt afscheid als raadslid van Súdwest-Fryslân

Algemeen

Súdwest-Fryslân - De uitslag van de laatstgehouden gemeenteraadsverkiezingen heeft uitgewezen dat Erik Faber straks oud-wethouder is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Zijn partij GroenLinks heeft namelijk nog maar twee zetels. Daarom heeft Faber nagedacht over zijn toekomst en wijze van inzet voor GroenLinks. Faber: “Daarbij heb ik voor mijzelf de vraag gesteld of het wijs is om als oud-wethouder zitting te nemen in de raad. Dit en mijn privé-situatie heeft tot gevolg dat ik besloten heb per 31 mei 2022 afscheid te nemen als raadslid van deze mooie gemeente.” Dit schrijft Faber in een bericht aan de voorzitter en leden van de raad van de gemeente Súdwest-Fryslân. 

Namens GroenLinks zal Faber zich blijven inzetten voor een menselijker, eerlijker en duurzamere samenleving. “De noodzaak om hier snel zeer grote stappen in te zetten, wordt helaas elke dag weer bevestigd en zal alleen maar toenemen als we niet ingrijpen.”  

Faber geeft aan met alle vertrouwen zijn stokje door te geven. GroenLinks heeft met Idske Koopmans als fractievoorzitter en Edwin Cnossen volgens Faber ‘twee geweldige raadsleden met visie, ambitie en gedrevenheid.’ De oud-wethouder wenst de raad veel wijsheid toe en dankt alle medewerkers voor de prettige samenwerking.  

Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13