Afbeelding
Foto: Stichting Goes Marketing i.s.m. DC Models

Fashion expositie ‘Fashion & Art around Europe’ in historisch stadhuis in Goes

Evenement

Stichting Goes Marketing organiseert ‘Fashion & Art around Europe’ van zaterdag 25 september t/m zaterdag 30 oktober in het oude stadhuis van Goes. De diverse kamers worden toverachtig ingericht met mode van verschillende couturiers uit heel Europa.

Goes Europa

De expositie “Fashion & Art around Europe” wordt gehouden in opmars naar het themajaar Goes-Europa, dat in verband met corona is verschoven van 2021 naar 2022. “Fashion & Art around Europe”, een tentoonstelling over de diversiteit van mode, kunst en design in Europa, heeft als doel bezoekers te inspireren en bewust te maken van de invloed van verschillende culturen op het Europese modebeeld. 

Yves Saint Laurent

Naast couturestukken van bekende Nederlandse ontwerpers zoals Mart Visser, Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn ziet men bijzondere creaties uit Spanje, Engeland maar ook Slovenië en Kroatië. Bijzonder is de creatie van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent uit de privécollectie van actrice Catherine Deneuve. Op 7 oktober zal filmhuis podium ’t Beest een filmavond over Yves Saint Laurent organiseren waar men op vertoon van een expo ticket met korting naar toe kan.

Samenwerking met Zeeuwse musea

Ook in Historisch Museum de Bevelanden zijn tijdens ‘Fashion & Art around Europe’ creaties van Edwin Oudshoorn te bewonderen. Hij heeft technieken uit de streekdracht gebruikt ter inspiratie van deze jurken. Het museum biedt in een vaste expositie een overzicht van de streekdrachten van alle Zeeuwse eilanden/streken. Combineert men een bezoek aan de expositie ‘Fashion & Art around Europe’ met een museum bezoek, dan kan men het museum bezoeken voor €7,50 (in plaats van €10,00).

Ook het Zeeuws Museum zal meewerken aan deze expositie d.m.v. een speciale presentatie in het stadhuis die later dit jaar te zien zal zijn in het museum in Middelburg.

De (Coronaproof) tentoonstelling is op dinsdag t/m zaterdag tussen 25 september en 30 oktober 2021 te zien in de verschillende historische ruimtes van het monumentale Stadhuis aan de Grote Markt in Goes. Kaarten voor deze tentoonstelling kosten €5,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.Goesisgoes.nl , via ANWB.nl of bij de Touristshop Goes aan de Singelstraat 13 in Goes. 

Afbeelding
Fashion expositie ‘Fashion & Art around Europe’ in historisch stadhuis in Goes
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk