Afbeelding

Logopedie helpt!

Bedrijf in beeld

Afgelopen week bleek uit onderzoek, dat één op de drie kinderen op de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven extra ondersteuning nodig heeft vanwege spraak- taalontwikkelingsproblemen en/of gedragsproblemen. Een meerderheid van de kinderen spreekt de taal nog niet goed. Er zou te weinig specialistische hulp zijn op de kinderdagverblijven. Wanneer de logopedist tijdig ingeschakeld wordt, kunnen veel verdere problemen voorkomen worden. De logopedist helpt!

Bij Jumelet logopedie behandelen we iedere dag veel jonge en schoolgaande kinderen met allerlei problemen op het gebied van taal, communicatie en spreken, waardoor uiteindelijk schoolprestaties verbeteren en kinderen groeien in hun zelfvertrouwen. Signalen Vroegtijdige erkenning van taalstoornissen is erg belangrijk. Verstoringen in de taalontwikkeling kunnen namelijk signalen en voorlopers zijn van latere taal- en leerstoornissen. Maar ook van gedragsproblemen.

Hoe eerder het kind door de logopedist begeleiding krijgt, hoe beter dit is voor de taalontwikkeling. Kinderen met taalstoornissen lopen vaak tegen verschillende problemen aan op school. Kinderen met autisme of AD(H)D hebben vaak stoornissen in de taalpragmatiek, dit wil zeggen dat ze moeite hebben om hun taalgebruik af te stemmen op de omgeving in de sociale context. Ook bij deze problemen kan de logopedist hulp bieden om de communicatie te verbeteren.

Vroegtijdige ondersteuning

Daarnaast hebben kinderen met lees en schrijfproblemen veel baat bij vroegtijdige ondersteuning, omdat dit hun kansen in het onderwijs vergroot. De logopedisten van Jumelet logopedie hebben om de behandeling tot een succes te maken bij deze groep kinderen goede samenwerking met, ouders, scholen en andere zorgverleners in de buurt. Het is wellicht minder bekend, dat wij ook korte lijntjes met tandartsen en orthodontisten onderhouden als het gaat om slikstoornissen, korte tongriempjes of afwijkende mondgewoonten bij kinderen. De gebitsstand wordt vaak sterk beïnvloed door onze mondgewoonten. Als een kind bijvoorbeeld duimt of door de mond ademt heeft dit nadelige invloed op de gebitsstand, kaakuitgroei en de algehele gezondheid.

Dynamisch, breed en divers

Ons zorgaanbod is dynamisch, breed en zeer divers. Zo ziet iedere dag in de praktijk er weer anders uit, van baby's met eet- en drinkstoornissen tot een schoolgaand kind met TOS of volwassenen met stemproblemen, COPD of afasie. Iedere dag is anders, dat maakt ons vak zo boeiend, breed en belangrijk! We kunnen voor alle doelgroepen van grote betekenis zijn. Al bijna 15 jaar staan we met veel plezier voor u klaar op onze praktijklocaties bij u in de buurt.

U vindt ons in Bruinisse, Nieuwerkerk, Zierikzee, St. Annaland en St. Philipsland.

Logopediepraktijk A.C.M. Jumelet, Molenstraat 63, 4311 EM Bruinisse

Afbeelding
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk