zondag 5 juli, 2020 14:23
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Danslessen bij Petra Hoek altijd een feestje met elkaar

  Sport

Middelharnis - Al was het de laatste tijd soms behoorlijk improviseren, we kunnen weer steeds meer dingen ondernemen. Zo lagen de gewone dans- en sportlessen van Petra Hoek ook een tijd stil. Maar inmiddels zijn die hervat en Petra kijkt vol goede moed naar de toekomst. 

Acht weken lang gaf ze bijna al haar danslessen online, vanuit de woonkamer thuis. Een fijne manier voor Petra om toch een beetje contact te houden met haar leerlingen en niet helemaal stil te zitten. “Voor de kinderen maakte ik filmpjes waar ze zelf mee aan de slag konden. Salsa ging natuurlijk niet, parendans gaat nu eenmaal moeilijk in je eentje. Maar de andere dingen gingen prima. En voor mezelf was het fijn dat ik mijn conditie op peil heb kunnen houden.” 

Buiten lesgeven

Petra geeft normaal gesproken les op vier locaties: In de Staver in Sommelsdijk, het Centrum in Ooltgensplaat, ‘t Diekhuus in Middelharnis en Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. Zodra het mocht, werden de danslessen daar naar buiten verplaatst. “Heel fijn dat de locaties het mogelijk maakten om de les daar gewoon buiten te geven. Dansen in de open lucht is fijn, alleen voor je voeten en enkels is het wat minder. Je kunt niet zo goed draaien,  je merkt verschil.” Maar het is Petra wel goed bevallen. “De buitenlessen zijn een heel nieuwe ervaring. De mensen genieten er ook van. Er is een gevoel van saamhorigheid, wij gaan gewoon lekker door met zijn allen.” 

Na de zomer

“We hopen vanaf 1 juli weer iets meer te mogen. Al gaan we dan ook weer richting de zomervakantie. Maar mensen kunnen nu bijvoorbeeld nog een proefles doen en na de zomer inschrijven. Voor september is het even afwachten hoe het gaat. Maar het zou fijn zijn als we weer naar binnen kunnen. Dan kun je ook weer grondoefeningen doen bijvoorbeeld.” Maar dát er gedanst kan worden, is wat Petra betreft het allerbelangrijkst. “Je bent zo gewend om te dansen en dan ineens valt dat weg. Je ziet de mensen niet meer. Dan is het zo heerlijk als je weer aan de slag kunt. Het leuke aan lesgeven vind ik dat ik met heel gevarieerde doelgroepen werk. Je kunt mensen zien veranderen. Kinderen worden zelfverzekerder, volwassenen doen nieuwe contacten op. Mensen worden blij van dansen en sporten. Maar: in een heel korte tijd een feestje hebben met elkaar, dat is het allerleukst!”

Meer weten? 

Kijk op www.petrahoek.nl of www.facebook.com/petra.hoek.7564   

Meer berichten