De roze voordeur van Gerdien is een heuse blikvanger
De roze voordeur van Gerdien is een heuse blikvanger Foto's: Gerdien Lodewijk

“Alles verandert, maar de kleur roze blijft”

Wonen

DRACHTEN - Hoe doe je dat nou, je huis mooi inrichten? We vroegen het Gerdien Lodewijk (34). De interieurstyliste biedt ons een kijkje in haar huis in Drachten. Wat ons opviel? Roze, veel roze.

Haar voorliefde voor de kleur roze valt gelijk op wanneer je het huis van de familie Lodewijk nadert. De voordeur is in haar lievelingskleur geverfd. Door manlief nog wel. Lachend zegt ze: “Het is geen knalroze en daarom ging mijn man akkoord. En ondanks de subtiele tint is het toch een echte eyecatcher geworden.” Het geeft je ook gelijk een eerste indruk van wat je binnen te wachten staat. De moeder van 4 (drie dochters, een zoon) heeft het gezinshuis weten om te toveren tot een kleurrijk spektakel, waarmee ze een warme en fijne sfeer heeft neergezet.

Kleur is de rode draad in het interieur én in het leven van Gerdien. Na twaalf jaar in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, besloot ze het roer om te gooien. “Ik was altijd al bezig met interieur. Dan kocht ik weer een nieuw bankstel of werd een muur van een nieuw kleurtje voorzien. Ik vind het belangrijk dat onze woning een mooie, fijne plek is waar wij ons thuis voelen. En ik wilde anderen daar ook graag bij helpen.” En dus startte ze na een afgeronde opleiding tot interieurstylist haar eigen bedrijf ‘Mevrouwstyling’.

Huiverig voor kleur

Kleur en retro zijn de twee kenmerken die in haar eigen huis sterk terug komen. Ze merkt echter dat veel mensen huiverig zijn voor kleur. “Ze vinden het vaak spannend en weten niet goed waar te beginnen. Haar advies: kies een paar kleuren uit en laat die steeds terugkeren zodat je een terugkerend geheel krijgt. Denk daar goed over na en gooi niet alle kleuren die je leuk vind op een hoopje want dan wordt het een rommeltje.” Ook adviseert ze mensen die kleur spannend vinden, klein te beginnen. “Dat kan met kleurrijke accessoires of door alleen de onderste helft van een wand te schilderen.”

Inspiratie haalt ze veelal uit woontijdschriften en Instagram. “Daar zag ik bij iemand een roze voordeur en dacht: dat wil ik ook. Het is een heel andere kleur geworden dan zij heeft en zo kun je dus heel makkelijk je eigen twist geven aan iets dat je online vind.” Want online sneupen doet Gerdien graag. “Ik struin graag op marktplaats, maar ga ook naar rommelmarkten en kringloopwinkels. Want hoewel het misschien niet opvalt, is het meeste wat hier in huis staat tweedehands.”
Want ofschoon manlief meegaat in haar veranderdrang, hebben ze wel de regel dat het niks mag kosten. Als er iets nieuws inkomt, wordt het oude weer verkocht. “Het is een kwestie van zoeken. Mensen doen heel snel spullen weg die nog hartstikke mooi zijn. En voor mij is het een beetje een sport geworden om die pareltjes eruit te vissen.”

Ook een likje verf doet vaak wonderen. De keuken is daar een perfect voorbeeld van. “Een nieuwe staat nog op ons wensenlijstje, maar ik had geen zin tot die tijd tegen de lelijke grenen kastjes aan te moeten kijken.” En dus pakte ze de kwast en kocht ze mooie gouden greepjes waardoor de keuken nu een compleet andere uitstraling heeft. “Het hoeft echt niet zo ingewikkeld en duur te zijn als mensen vaak denken.”

Nieuw project

Gevraagd naar haar volgende project lacht ze: “Nu de zomer voorbij is, begint het bij mij weer te kriebelen. In mijn hoofd ben ik al bezig met wat ik wil gaan verven. De lange wand mag wel een nieuw kleurtje. Net als de kastenwand. Eigenlijk is het huis nooit klaar. En dat vind ik nou net zo leuk.”

!
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk