Treeske, Jochum Jan en Jan Blanke, eigenaren van Vouwwagencentrum Noordbergum
Treeske, Jochum Jan en Jan Blanke, eigenaren van Vouwwagencentrum Noordbergum

Licht en praktisch; kampeerders enthousiast over de vouwwagen

Zakelijk

NOORDBERGUM- Licht van gewicht, praktisch in gebruik en relatief laag in prijs; steeds meer mensen (her)ontdekken de voordelen van de moderne vouwwagens. Bij Vouwwagencentrum Noordbergum hoef je echter niemand nog te overtuigen van het gemak van de vouwwagen. Al meer dan dertig jaar worden ze enthousiast van dit handige kampeermiddel en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de vouwwagenspecialist van Noord-Nederland. Treeske Blanke, mede-eigenaar: “Vouwwagens zijn met de tijd meegegaan. De tijd van oncomfortabele bedden, bloemetjesgordijnen en uren bezig zijn met het opzetten hebben we al ver achter ons gelaten.”

Vouwwagencentrum Noordbergum is een echt familiebedrijf. Al meer dan dertig jaar zitten ze op hun huidige locatie, aan de Rijksstraatweg 14, waar ze alle ruimte hebben om diverse merken vouwwagens aan hun klanten te laten zien. Momenteel kun je bij Vouwwagencentrum verschillende modellen bekijken van de merken Camp-let, Jamet en Campooz. Treeske Blanke: “We hebben specifiek voor deze merken gekozen omdat ze alle drie hun eigen unieke eigenschappen hebben en kwalitatief hoogwaardig zijn. Zo hebben we altijd een vouwwagen die past bij de wensen van de klant.”

Camp-let 

Camp-let is een Deense vouwwagenfabrikant die zich onderscheidt met compacte, lichte vouwwagens. Volgens Treeske stijgt de vraag naar dit soort vouwwagens de laatste jaren ontzettend: “Mensen rijden in steeds lichtere auto’s en je ziet ook steeds vaker dat men elektrisch of hybride gaan rijden. Lichtere of (deels) elektrische auto’s hebben minder trekgewicht, dus dan moet je op zoek naar een lichte vouwwagen. Bovendien betekent een lichtere vouwwagen ook minder verbruik en dat is weer voordelig als je kijkt naar de huidige brandstofprijzen.” Het Deense merk is daar slim op in gesprongen. Hun vouwwagens, die vaak liefdevol ‘Camp-letjes’ genoemd worden, zijn zo licht omdat de wagenbak gemaakt is van polyester.

Een ander voordeel van Camp-let is het opzetgemak. Treeske Blanke: “De vraag naar vouwwagens met een 1-2-3 systeem stijgt de laatste jaren hard. Alle Camp-let vouwwagens zijn hiermee uitgerust. Opzetten wordt dan enkel een kwestie van de deksel openvouwen en de slaap- en voortent eruit trekken.” Dat maakt de Camp-let modellen ideaal voor trekkers die van de ene camping naar de andere camping gaan: “Maar,” voegt Treeske toe: “Door verschillende uitbreidingen is de Camp-let ook zeker geschikt voor mensen die langere tijd op dezelfde camping blijven. Een veelzijdige vouwwagen dus, die Camp-letjes, voor mensen die graag compact en licht willen reizen.”

Jamet 

Een ander merk is Jamet. Deze Franse vouwwagens zijn al jaren marktleider in Nederland en ook in andere Europese landen is dit merk ongekend populair. Treeske: “Jamet heeft veel verschillende types. Van snel en eenvoudig tot de grootste varianten. Jamet vouwwagens zijn uitzonderlijk compleet en worden vaak inclusief kuipzeilen, lattenbodems en keuken geleverd. Hierdoor is er een goede prijs-kwaliteitverhouding.” 

Campooz

Tenslotte Campooz, een relatief nieuw vouwwagenmerk. Treeske Blanke: “Deze zijn momenteel erg in trek omdat ze hun eigen twist hebben gegeven aan de traditionele vouwwagen. Ze zien er nét even wat anders uit; wat stoerder, wat robuuster, en dat maakt dit merk extra verleidelijk.” Uiteraard zit je ook voor kwaliteit goed bij dit merk. Ze zijn zeer eenvoudig op te zetten en beschikken over een uniek ventilatiesysteem. Bij alle modellen van Campooz is het mogelijk om de tent plus frame van de vouwwagen te halen, waardoor je de wagen kan gebruiken als kar. Heel handig!


Minicaravans van Kulba

Naast vouwwagens worden ook minicaravans steeds populairder. “In het verleden hebben we gewerkt met meerdere merken die minicaravans produceren”, vertelt Treeske. “Kulba stak er met kop en schouders boven uit. Het is echt een uniek merk. Kulba’s worden handgemaakt in een kleine fabriek in Letland, door vakmensen die oog hebben voor detail.” Vouwwagencentrum Noordbergum is importeur en de enige Kulba-dealer in Nederland: “Mensen uit heel Nederland én België komen bij ons langs!”

Service, reparatie en onderhoud

In de werkplaats van Vouwwagencentrum Noordbergum voeren kundige medewerkers diverse reparaties en onderhoud uit op vouwwagens en minicaravans. De werkplaats is BOVAG gecertificeerd. Treeske: “Naast service, reparatie en onderhoud zijn we ook vaak bezig met speciale verzoeken van onze klanten. Wij kunnen de klant op alle gebieden helpen aan hun perfecte vouwwagen. Zo zijn we nu bezig met het ontwikkelen van een speciale aanpassing voor de opblaasbare voortent van Jamet. Bij de nieuwste modellen is het al mogelijk om de luifel voor het slaapgedeelte te bevestigen, maar bij oudere modellen nog niet. Wij ontwikkelen een manier waarop dat wel kan.”

Vouwwagencentrum Noordbergum is altijd op zoek naar manieren om te innoveren en op die manier de vouwwagens nog gebruiksvriendelijker te maken: “Soms ontwikkelen we aanpassingen die later ook worden doorgevoerd bij de fabrikant.”

Proefkamperen

Vouwwagencentrum Noordbergum staat voor kwalitatief sterke vouwwagens, zowel nieuwe modellen als occasions, innovatie en uitstekende service. In het kader daarvan geeft het bedrijf nieuwe vouwwagen-eigenaren, die bij hen een vouwwagen hebben gekocht, twee proefkampeernachten cadeau op Camping “De Stjelp” in Oudega: “Op onze locatie krijgen nieuwe eigenaren een uitgebreide uitleg over de vouwwagen. Op de camping kunnen ze de vouwwagen inwijden en komen wij langs om te kijken of alles naar wens is.

Paasshow en opzetdag

Op maandag 18 april is er een paasshow bij Vouwwagencentrum Noordbergum, waarbij meerdere fabrikanten demo’s geven in de showroom. Op 21 mei is er een opzetdag. Vouwwageneigenaren kunnen hun vouwwagen dan opzetten op het terrein van het bedrijf, waarbij medewerkers aanwezig zijn voor tips en trucs over het opzetten en aftuigen van de vouwwagen.

Vouwwagencentrum Noordbergum
Rijksstraatweg 14, Noordbergum
0511 472 609
info@vouw-wagen.nl
www.vouwwagencentrumnoordbergum.nl

Afbeelding
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 11 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 19 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00