Foeke Booy is druk aan het bellen tijdens de transferperiode.
Foeke Booy is druk aan het bellen tijdens de transferperiode. Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

Transfermarkt officieel gesloten: hoe zag de transferzomer van SC Cambuur eruit

Sport

LEEUWARDEN - De transferwindow in Nederland zit er officieel op. Vannacht om 00:00 werd de markt gesloten en dus vinden er vandaag geen transfers meer plaats. Alhoewel, binnen Nederland. Nederlandse spelers kunnen namelijk nog wel naar het buitenland vertrekken, want daar is de markt een dag langer open. 

SC Cambuur wist op de slotdag nog twee spelers aan te trekken, waaronder het Zwitserse talent Felix Mambimbi. De linksbuiten speelde al meer dan honderd wedstrijden voor de Zwitserse topclub BSC Young Boys en vertegenwoordigd een marktwaarde van zo’n 4 miljoen euro op Transfermarkt. Hij wordt voor één seizoen gehuurd. Daarnaast hebben de Leeuwarders sterkhouders als Mees Hoedemakers en Alex Bangura weten te behouden, waardoor de equipe van trainer Henk de Jong er zeer goed uit ziet voor de rest van het seizoen. Tijd om alle transfers nog even op een rijtje te zetten. 

Remco Balk

Als eerste kwam de grillige vleugelaanvaller Remco Balk over van FC Utrecht. De rappe buitenspeler wist de supporters al een aantal keer op de banken te krijgen met zijn tomeloze inzet en doorzettingsvermogen. De vleugelspeler kan op beide flanken uit de voeten en is functioneel in zijn acties, gecombineerd met snelheid. 


Remco Balk in actie voor SC Cambuur.  - Dijks Media / Anne Waterlander

Silvester van der Water

De tweede aanwinst voor SC Cambuur was recordaankoop Silvester van der Water. Hij kwam over van het Amerikaanse Orlando City. De meeste mensen kennen hem natuurlijk van zijn tijd bij Heracles, waar hij vele doelpunten en assists afleverde. Van der Water is snel, beschikt over een goede actie en bovendien scorend vermogen. Hij wil in Leeuwarden zijn kunsten laten zien. 


Silvester van der Water maakt zijn eerste officiële minuten voor SC Cambuur tegen AZ.  - Dijks Media / Henk Jan Dijks

Joao Virginia 

De derde versterking is keeper Joao Virginia, die op huurbasis overkwam van Everton. Na het vertrek van keeper Sonny Stevens en het treurige wegvallen van Pieter Bos, moesten de Leeuwarders naarstig op zoek naar nieuwe keepers. Daarvoor kwam het uit bij het Portugese talent Virginia. Hij imponeert met zijn lengte en uitstraling. Hij liet daarnaast in een aantal wedstrijden zien prima te kunnen keepen, al zal hij balen van een aantal cruciale fouten. Wanneer de keeper werkt aan deze momenten, kan hij ongetwijfeld punten gaan pakken voor de Leeuwarders. 


Joao Virginia heerst in de lucht tegen FC Utrecht. - Dijks Media / Henk Jan Dijks

Robbin Ruiter

Naast Virginia, werd ook de ervaren keeper Robbin Ruiter aangetrokken. De keeper was clubloos, nadat hij op een zijspoor kwam bij Willem II. De technische staf ziet Ruiter als een prima aanvulling op de jonge en talentvolle keepers. Hij kan met zijn ervaring de jonge keepers het een en ander bijbrengen. 


Robbin Ruiter is de tweede keeper van SC Cambuur. - Dijks Media / Henk Jan Dijks

Leon Bergsma

Belangrijke aanwinst in de verdediging is Leon Bergsma, die overkwam van het Zwitserse FC Aarau. Hij volgt aanvoerder Erik Schouten op, die vertrok naar Willem II. Bergsma doorliep de jeugd van AFC Ajax, maar wist daar niet door te breken. Hij maakte uiteindelijk transfers naar AZ, FC Den Bosch en FC Aarau, waar hij naar eigen zeggen gegroeid is als mens en als speler. Bergsma maakt direct een goede indruk achterin en laat zien voetballend een meerwaarde te zijn voor de ploeg van Henk de Jong. 


Leon Bergsma valt op met zijn voetballend vermogen. - Dijks Media / Henk Jan Dijks

Sai van Wermeskerken

Oude bekende Sai van Wermeskerken is gekomen om de rechtsback positie te versterken. Van Wermeskerken liet bij PEC Zwolle al zien voetballend zeker van waarde te kunnen zijn in de Eredivisie en ook in zijn eerste wedstrijden voor Cambuur voetbalt de rechtsback prima mee. Het biedt Henk de Jong de nodige opties om verschillende variaties in het spel aan te brengen. 


Sai van Wermeskerken is blij om terug te zijn in Leeuwarden. - Dijks Media / Henk Jan Dijks

Daniel van Kaam 

Op de slotdag van de transfermarkt werd Daniel van Kaam overgenomen van FC Groningen. De veelzijdige middenvelder kan zowel verdedigend- als aanvallend op het middenveld spelen en is de beoogde opvolger van Mees Hoedemakers. Dat SC Cambuur Hoedemakers uiteindelijk heeft weten te behouden en daarnaast van Kaam in kan passen, is een prachtige uitgangspositie. Van Kaam is onder andere jeugdinternational en doorliep alle jeugdelftallen van het Nederlands Elftal. 


Daniel van Kaam is blij met zijn overstap naar SC Cambuur.  - Dijks Media

Felix Mambimbi

Als kers op de taart werd Felix Mambimbi op de slotdag gehuurd van BSC Young Boys. Een enorme stunt, gezien de marktwaarde die Mambimbi vertegenwoordigd. Hij speelde meer dan honderd wedstrijden voor Young Boys, waarin hij 14 keer scoorde en 14 assists gaf. Oftewel een veelbelovende speler. 


Felix Mambimbi wordt voor één seizoen gehuurd door SC Cambuur. - Dijks Media

Een geslaagde transferwindow voor SC Cambuur?

Ja

Nee

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 12 uur geleden
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 17 mei, 15:00