Afbeelding
Foto: SC Cambuur

Jesse Boersma en Alexander Jansen slaan eerste paal van het nieuwe Cambuur Stadion

Sport

LEEUWARDEN - Op donderdag 7 juli hebben de 7-jarige Jesse Boersma en de 96-jarige Alexander Jansen officieel de eerste paal geslagen van het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden. Zij zijn de jongste en de oudste seizoenkaarthouder van SC Cambuur. In het nieuwe voetbalstadion komt ook een school en commerciële ruimte voor bedrijven. Het stadion is een belangrijke economische impuls voor de regio Leeuwarden en wordt gerealiseerd door ontwikkelaar Van Wijnen. Het gebied rondom het stadion krijgt de naam ‘Elfstedenpark’.

Het Elfstedenpark wordt een plek om te recreëren, leren en werken. Met het slaan van de eerste paal legden Jesse Boersma en Alexander Jansen samen de basis voor het Elfstedenpark én het nieuwe thuis voor SC Cambuur. Met 15.000 stoelen is het stadion een stuk groter dan het huidige onderkomen. Ook als het gaat om comfort en faciliteiten gaat de club er flink op vooruit.


Nauwe samenwerking

Het nieuwe Cambuur Stadion wordt gerealiseerd tegenover het WTC en de Elfstedenhal in Leeuwarden. In het gebouw komt niet alleen een stadion voor SC Cambuur, maar ook een school voor ROC Friese Poort voor zo’n 1.000 studenten en commerciële ruimtes voor verhuur. ROC Friese Poort biedt studenten een inspirerende leeromgeving en gaat nauw samenwerken met Cambuur. Zo gaan studenten werkervaring opdoen in de beveiliging en de horeca en worden faciliteiten gedeeld, zoals de meldkamer en publieke ruimtes.


Het Elfstedenpark

Het was geen makkelijke weg om tot het Elfstedenpark te komen. Door een goede samenwerking tussen onder andere de gemeente Leeuwarden, SC Cambuur, ROC Friese Poort en gebiedsontwikkelaar Van Wijnen is het tóch gelukt. Met het Elfstedenpark krijgt de regio Leeuwarden een economische en maatschappelijke impuls voor de langere termijn.

!
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 5 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 11 uur geleden
Afbeelding
Column Siegrid Schuitmaker: De knop om; starten met een gezonde leefstijl, hoe doe je dat? Column 30 sep, 15:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen Educatie 30 sep, 10:00
Afbeelding
Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen” Educatie 30 sep, 08:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00