Afbeelding
Foto: Malfoy Melanie

Beitske Visser: “Ik mag weer los en dat voelt zo lekker!”

Sport

Mijn koffer voor Engeland is gepakt, want ik sta op het punt te vertrekken voor een vijfdaagse test voor de W-series. Dat is een kampioenschap met formulewagens waar alleen vrouwen aan mee doen. In 2019 is het opgericht en dat eerste seizoen eindigde ik als tweede. Ik had vorig jaar natuurlijk graag revanche willen nemen, maar vanwege corona is het kampioenschap toen afgelast. Dit jaar mogen we gelukkig wel los gaan en ik kan niet wachten.

Dat klinkt misschien gek: maar ik heb het racen zo enorm gemist. Begin mei had ik de eerste race in het WEC op Spa Francorchamps en na al het testen en trainen was het heerlijk om in de auto te stappen.

We zijn achtste geëindigd en daar ben ik blij mee. Het was namelijk geen makkelijk weekend voor ons. De LMP2-auto’s zijn ten opzichte van vorig jaar erg veranderd (langzamer gemaakt omdat we sneller zijn dan de nieuwe LMP1 hybrids en dat is niet de bedoeling!). We hadden nog niet getest met de auto zoals die nu is. Dus eigenlijk was het raceweekend een ware inhaalslag voor ons. Om dan alsnog als achtste te eindigen is een goed begin. Hopelijk kunnen we de opgaande lijn doorzetten tijdens de volgende race in Portimão (Portugal).

Ik merk dat het voor de buitenwereld soms ongrijpbaar is wat we allemaal doen. Daarom ook deze column om jullie wat mee te nemen in het proces. Want ook als ik niet race ben ik volop in de weer. Met testen en trainen. Ik ben de afgelopen weken veel in Madrid geweest. Daar train ik bij Motor & Sport Institute een speciaal centrum voor coureurs waar we niet alleen ons fysiek trainen maar ook ons reactievermogen. Het is fijn om je daar met andere coureurs volledig op te focussen. Verder klinkt het misschien wat exotisch en overdreven om dat in Madrid te doen, maar daar hebben ze niet alleen de kennis in huis, ook de juiste simulators zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op het seizoen. En van het feit dat het centrum in Madrid zit, merk ik eerlijk gezegd weinig.

Dat ik nog steeds veel reis is onderdeel van mijn werk, maar ook wij zijn gebonden aan de corona-regels. We laten ons continu testen, zitten regelmatig in quarantaine in hotels en zien vaak niet meer van een land dan het circuit, het trainingscentrum en de hotelkamer. In Madrid zijn de restaurants wel gewoon geopend, maar ik ben de stad niet in geweest. Na zo’n lange dag trainen, ben je zo moe dat je alleen maar wilt eten (en dat bestellen we), douchen en slapen. Tijd voor uitstapjes of verveling is er niet bij. Vaak bel ik wat met familie, app ik met vrienden en als ik puf heb, kijk ik een Netflix-serie. Momenteel zit ik volop in de Vampire Diaries. Geen idee wat ik hierna ga kijken. Dus als iemand nog goede tips heeft? Stuur me die vooral. Ik ben op social media te vinden onder @Beitskevisser

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00