SC Cambuur is kampioen van de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2020-2021!
SC Cambuur is kampioen van de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2020-2021! Foto: Rob Dijkstra

FOTOVERSLAG: SC Cambuur na promotie nu ook echt kampioen!

ALKMAAR - Met een 2-4 overwinning in Alkmaar op Jong AZ heeft Cambuur nu eindelijk het echte kampioenschap officieel binnengehaald. Concurrent De Graafschap speelde met 2-2 gelijk tegen Almere City FC en kan de Leeuwarders niet meer inhalen.

De vier doelpunten van vrijdagavond betekenen dat Cambuur nu net zoveel doelpunten (104) heeft als het doelpuntenrecord uit de eerste divisie/Keuken Kampioen Divisie ooit, dat in handen is/was van RKC. De Leeuwarders hebben nog drie wedstrijden te gaan, dus dat record is vast en zeker een prooi voor de ploeg van trainer Henk de Jong.

De Cambuur doelpunten werden vrijdagavond allen in de eerste helft gescoord, de Leeuwarders gingen de pauze in met een 0-4 voorsprong. Opponent Jong AZ maakte er in de tweede helft weer een wedstrijd van en scoorden tweemaal. De talentenploeg van AZ ging lekker actief door en zette regelmatig aan en gaf het Cambuur niet cadeau.

De eerste goal voor Cambuur was een eigen doelpunt van Peer Koopmeiners, de tweede was een treffer van Robert Mühren, de derde van Issa Kallon en de vierde van Erik Schouten. De treffers van Jong AZ zijn beide van Yusuf Barasi.

Bekijk hier beelden van de uitbundige viering van het kampioenschap!

De spelers bekijken trots de schaal.
Blije gezichten bij de Cambuurspelers, na het binnenhalen van het kampioenschap.
Hoofdtrainer Henk de Jong van SC Cambuur poseert met de schaal.
Spelers SC Cambuur uitbundig na binnenhalen van het kampioenschap.
De directie van SC Cambuur poseert trots met de schaal.
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 3 uur geleden
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 17 uur geleden
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00