Nextdoor Gouden Buur Award Friesland - Winnares Sita en haar buurtgenoten
Nextdoor Gouden Buur Award Friesland - Winnares Sita en haar buurtgenoten

Gouden Buur Award 2023: Winnares Sita uit Leeuwarden (Friesland)

Samenleving

AMSTERDAM - De buurvrouw die altijd je pakketjes aanneemt, of de buurman die ieder jaar het buurtfeest organiseert. Buren zorgen voor saamhorigheid in de buurt, en daarom zet Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, ieder jaar de beste buren per provincie in het zonnetje. Vandaag maakt de organisatie de twaalf provinciewinnaars van de Gouden Buur Award bekend. Met dit jaarlijks terugkerende initiatief zet Nextdoor Burendag kracht bij, en erkent het inspanningen van buren en lokale helden die de ware geest van saamhorigheid vertegenwoordigen. In Friesland won Sita uit Leeuwarden. Zij ontving haar Award afgelopen weekend. 

Twaalf provinciewinnaars

Er deden buren uit maar liefst 1059 buurten mee. Door middel van een vragenlijst kon iedereen zijn of haar favoriete buur nomineren, waarna Nextdoor een selectie maakte op basis van de impact die de mensen maken op de buurt. Twaalf buren zijn uitgeroepen tot provinciewinnaars. De winnaars ontvingen hun Gouden Buur Award 2023 op of rondom Burendag.

Provinciewinnaar Friesland

Sita werd genomineerd door buurvrouw Judith: “Mede door Sita hebben we een leuke en hechte buurt. Ze is altijd in voor een praatje en staat altijd voor iedereen klaar. Zo helpt ze met het uitlaten van honden, verzorgt de post, past op katten en planten als iemand op vakantie is, kookt extra maaltijden voor mensen in de buurt, neemt post aan voor buren in de straat, helpt bij snoeiklussen, meldt zaken bij de gemeente, ruimt zwerfafval op, zet de containers terug, doet boodschappen voor anderen, schrijft namens de buurt kaartjes als iemand ziek is of is overleden, en heeft er mede voor gezorgd dat onze straat er op zijn best uitzag toen voetbalclub Cambuur over Leeuwarden vloog tijdens de Corona-periode.” Oude en nieuwe bewoners van de straat verrasten buurvrouw Sita met de Gouden Buur Award ceremonie. De straat was speciaal voor hun Gouden Buur versierd met vlaggetjes. Sita was erg verrast.

Geert Mol, Country Lead Nextdoor Nederland: “Een keuze maken uit veel inspirerende verhalen is nooit makkelijk. Toch is het ons gelukt. De provinciewinnaars van 2023 zijn stuk voor stuk unieke Gouden Buren, en we gunnen iedereen in Nederland zo’n buur. We zijn heel blij dat we deze winnaars in het zonnetje kunnen zetten en hopen dat iedereen hun inspirerende voorbeeld volgt, want kleine acties kunnen een groot verschil maken.”

Voor de zevende keer op rij organiseerde Nextdoor de Gouden Buur Award, met als doel een bijdrage te leveren aan een fijnere, socialere en gezelligere buurt. De Gouden Buur Award is een eerbetoon aan buren die altijd voor anderen klaarstaan, buurtinitiatieven organiseren, de buurt netjes houden, en in staat zijn mensen met elkaar te verbinden en positieve verandering teweeg te brengen.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 9 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 15 uur geleden
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
De Slachte-trein van Arriva brengt de Slachtemarathon 2024 in beweging Algemeen 1 dec., 18:00
Afbeelding
Geldmaat opent Geldmaatwinkel in Leeuwarden Financieel 1 dec., 15:00
Afbeelding
Overval op tankstation Shell in Leeuwarden 112-Nieuws 1 dec., 13:40
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00