Afbeelding

Friese 75-plussers ontvangen brief met boosterafspraak

Gezondheid

FRIESLAND - GGD Fryslân biedt alle mensen in de provincie Fryslân die 75 jaar of ouder zijn, een afspraak aan voor de extra prik (boostervaccinatie). Deze afspraak staat in een brief die de Friese gemeenten (met uitzondering van de Waddeneilanden) een dezer dagen aan hun inwoners versturen. De 75-plus inwoners hoeven zo niet meer te wachten op de landelijke uitnodiging van het RIVM. Zelf bellen of een online afspraak te maken is niet meer nodig.

In verband met de oprukkende omikronvariant is het belangrijk dat alle 18-plussers snel een extra prik (boostervaccinatie) aangeboden krijgen. Voor een deel van de mensen blijkt het echter moeilijk te zijn om een prikafspraak te maken. Zij wachten nog op de brief van het RIVM, missen de oproepen via social media of komen er niet door bij het landelijke afsprakennummer. Om met name ouderen die al aan de beurt zijn hierin tegemoet te komen, verlaagt GGD Fryslân deze drempels door hen gewoon in te plannen en uit te nodigen. Alle Friese inwoners van 75 jaar en ouder ontvangen zodoende binnenkort een brief van hun gemeente, met daarin een tijdstip voor een vaccinatieafspraak. De ouderen die nog geen afspraak hebben, hoeven dus niet meer te bellen of een online afspraak te maken voor een extra prik (boostervaccinatie). Zij kunnen op vertoon van de brief en hun identiteitsbewijs op de gereserveerde tijd terecht bij de priklocatie. Wie geen gebruik wil maken van het aanbod of wie al een afspraak heeft staan in 2021 mag de brief gewoon negeren.

Nils van Mourik, manager GGD uitvoeringsteams testen en vaccineren: ‘Ontzettend mooi dat de Friese gemeenten het belang inzien van deze actie en meehelpen om hun oudere inwoners aan te schrijven. Het versneld vaccineren is een gigantische operatie, dat moeten we echt samen doen. Het gaat om een extra service, mensen mogen natuurlijk ook de brief van het RIVM afwachten.’

In Fryslân zijn zo’n 9.000 mensen van 75+ nog niet gevaccineerd. GGD Fryslân hoopt met deze actie zoveel mogelijk ouderen te vaccineren voor het einde van het jaar.

De actie speelt niet op de Waddeneilanden. Hier hebben de 75-jarigen de extra prik (boostervaccinatie) al ontvangen.

Afbeelding
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Woning aan de Bijenhofstraat gesloten vanwege overtreding Opiumwet Politie 13 uur geleden
Afbeelding
Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Lezing over dr. Jacob Botke door Harry Wijnandts bij de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zaterdag 16 juli 2022, om 15.00 uur. Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Visles op It Twaluk Leeuwarden Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Grote, maar toch kleine veranderingen bij Oogwereld Vellinga: “nog meer tijd voor onze klanten” Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00