Afbeelding

Moving Forward - Constructs We Hold

Evenement

Op 14 april aanstaande toont de JDOF haar derde editie van Moving Forward. In Moving Forward staan de dansers uit het vierde jaar in de spotlights en geven hun artistieke visitekaartje af. De voorstelling bestaat uit meerdere choreografieën met als hoogtepunt: CONSTRUCTS WE HOLD van choreograaf Gaja Caruso.

CONSTRUCTS WE HOLD is een multidisciplinaire dansvoorstelling over eigenheid, opgroeien, het afschudden van werelden en de zoektocht naar verbinding. Zeven jonge mensen dansen in een droomachtige wereld vol herhaling, samenwerking, punkinvloeden en een houding met de volgende boodschap: “I have everything to gain, yet nothing left to lose”

Gaja Caruso is danser, dansdocent en theatermaker. Ze is geboren en getogen in de bossen van Slovenië, verbleef enkele jaren in België en Hongarije, en vond haar plek uiteindelijk in Groningen. Hier maakt ze nieuwe voorstellingen en geeft ze les in haar eigen, unieke interpretatie van beweging: BodyLab. Ze maakt deel uit van het Station Noord programma en wordt ondersteund door partners Club Guy & Roni en Grand Theatre. 

De Jeugd Dansopleiding Fryslân (JDOF) biedt een vierjarig ontwikkelingstraject aan jonge talentvolle Friese dansers. Een aantal van hen vervolgt de opleiding aan het kunstvakonderwijs.
De vierdejaars leerlingen sluiten hun opleiding af met een eigen voorstelling: Moving Forward. Deze productie markeert het einde van vier bewogen jaren bij de JDOF.

Naast Constructs We Hold zijn er nog twee nieuwe choreografieën te zien:
Een choreografie van LAVA Collective gemaakt door Patricia van Deutekom en een duet van Manuel Kiros Poalini, de choreograaf van de tweede editie van Moving Forward.

De voorstelling is te zien op zondag 14 april aanstaande om 15.30 en om 20 uur in de Westerkerk, Bagijnestraat 59 in Leeuwarden. Kaarten zijn te bestellen via de site: Ga naar https://www.jdof.nl/agenda/1121803-moving-forward-2024 

Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 7 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 10 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 13 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Kom gezellig langs bij het Franeker Oldies Festival! Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Politie op snelweg Leeuwarden
Personenauto en bestelbus klappen op elkaar in Leeuwarden 112-Nieuws 15 mei, 15:29