Afbeelding
Foto: Foto's: Erikjan Koopmans

Stienzer Keatsdagen grootser dan ooit

Evenement

STIENS - De Stienzer Keatsdagen gaan van start en daar heeft iedereen enorm zin in! Van woensdag 8 t/m zondag 12 juni is er volop actie op en rond het kaatsveld en in de feesttent aan de Uniawei in Stiens. Het programma heeft een opfrisser gekregen, maar de belangrijkste activiteiten staan nog als een huis. Hoofdklasse kaatsen, live muziek, gezellige activiteiten in het dorp en meerdere dagen en gratis entree voor bezoekers.

Keatsclub De Boer liet in goede samenwerking met de Merkekommisje de afgelopen jaren al zien dat het Friese kaatsen (ook voor niet-kaatsers) heel aantrekkelijk is. Gratis entree, een grote publieke belangstelling, pauze acts en verrassende avondprogramma’s brengen in deze vijf dagen heel veel mensen richting Stiens. 

Het aantal bezoekers zit nog altijd in de lift. Met een fris nieuw programma is ook dit jaar elke dag iets moois te beleven in Stiens.


Foto: Erikjan Koopmans

Voor jong en oud

De eerste muziekavond wordt direct een knaller. Er komen op de donderdag twee steengoede coverbands naar Stiens die afwisselend golden oldies van Creedence Clearwater Revival en de Rolling Stones spelen. Vrijdagavond staat er een optreden van Vangrail & DJ All Tha Fokk geprogrammeerd in de feesttent. De zaterdagmiddag is voor de veelzijdige muzikant Sytse Haima met Kleintje Matinee. 

Op zaterdagavond komen er maar liefst twee topbands naar Stiens; Millstreet & Van Geeft ‘M. Dit wordt een topper, de muziek zal geen moment zwijgen. De zondag is al jaren dé familiedag van de Keatsdagen met dit jaar een apart programma voor de kleintjes en muziek na afloop van het hoofdklasse kaatsen, hier ga je elkaar treffen als je in Stiens of in de regio woont!


Sportief en vernieuwend

Sportief wordt 2022 ook zeker een boppeslach. Volleybal, jeugdkaatsen, Pearkekeatsen (met zachte bal) en natuurlijk de hoofdklasse partijen voor dames en heren. Veel activiteiten zijn zoals gezegd gratis toegankelijk en voor het hoofdklasse kaatsen is dat nog altijd uniek! Stiens heeft dat een aantal jaren geleden als eerste gedaan en dat initiatief heeft nog maar weinig navolging gekregen. Ook op andere fronten wil KC de Boer graag voorop lopen, zo is het prijzengeld voor dames en heren gelijk, ogenschijnlijk logisch maar nog niet vanzelfsprekend in deze sport. De hele organisatie is in handen van ervaren professionals en dat werpt zijn vruchten af.

Kom ook naar Stiens

Het dorp zelf laat zich deze dagen ook graag van haar beste kant zien. Zo zijn alle winkels open en klaar voor de extra toeloop. In het centrum is in dit weekend bovendien kermis. Nieuwsgierig naar het volledige programma van de Stienzer Keatsdagen en alle activiteiten? Bezoek dan de volledig nieuwe website www.stienzer-keatsdagen.nl 

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 10 uur geleden
Afbeelding
Ook in de winter kun je bij IJssalon Margje24 genieten van heerlijke lekkernijen Zakelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Kom 2 december naar 'Het Grote ReSeth Sinterklaasfeest'! Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Ondernemende studenten pitchen hun bedrijfsidee in de finale van het HAF Educatie 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55
Afbeelding
Uber breidt uit naar Leeuwarden Zakelijk 29 nov., 10:13