Afbeelding
Foto: Ook voor kinderen is er genoeg te doen op Fête de la Nature

Fête de la Nature in Friesland

Evenement

FRIESLAND - Op 3, 4 en 5 september 2021 is het Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival in Nederland. Het festival, dat eigenlijk een enorme verzameling van natuurevenementen in heel Nederland is, staat in het teken van de natuur. Sinds vorig jaar helpt IVN Natuureducatie mee met de organisatie en ook in Friesland zijn weer diverse leuke, interessante en inspirerende evenementen te vinden voor jong en oud.

Hieronder vind je een aantal activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Fête de la Nature. Er is echter nog veel meer te beleven! Kijk op www.fetedelanature.nl voor meer activiteiten. Dit is ook de plek waar je je kan opgeven voor onderstaande evenementen.

Ontdek je met Vlijtige Vlinder mee wat er in de sloot leeft?

Op zondag 5 september kan je tussen 14:30 uur en 16:00 uur met Vlijtige Vlinder mee op ontdekking! We gaan kijken wat er allemaal in de sloot leeft. Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen t/m 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. De activiteit vindt plaats op een plek waar tevens koeien grazen.

Wist je dat Vlijtige Vlinder ook andere activiteiten en kinderfeestjes organiseert? Kijk voor meer info op www.vlijtigevlinder.nl

Friese Vrijwilligersdag Natuur

De Friese Vrijwilligersdag Natuur is een jaarlijks terugkerende dag voor alle betrokkenen bij en belangstellenden voor natuurmonitoring in Friesland: van (aankomende) vrijwilliger tot professional. Ook andere vrijwilligers met een groen hart zijn welkom!

In 2021 bestaat de dag net als vorig jaar uit een online programma en activiteiten in het veld door heel Friesland. We richten ons bij de onderwerpen op natuurmonitoring en -onderzoek, herkenning van soorten, toepassing van onderzoeks-/telmethoden en hulpmiddelen als apps of apparatuur. Dit alles onder het motto ontmoeten, leren en inspireren.

Deelname is gratis en aanmelden kan tot en met 29 augustus.

Zie ook www.sovon.nl/friese-natuurdag voor meer informatie en het actuele programma

‘Bad in ‘t Bos’

In een Dokkumer Bos gaan wij baden in het bos. In Japan al heel bekend, Shinrin Yoku. Een stille, langzame wandeling in een bos, waarbij wij ons bewust worden van de geluiden, de geuren en ook tactiel bezig gaan. Verder mag er ook ruimte zijn voor ludieke zaken.

Zwemtocht Zuiderburen

De zwemtocht is bedoeld voor mensen die graag om zich heen kijken, en niet steeds met hun hoofd in het water liggen. Snelle en wedstrijdzwemmers kunnen niet deelnemen. Als je alleen schoolslag kunt, ben je dus ook welkom.

Per tijdvak start een klein groepje, zodat we corona-overdracht zoveel mogelijk voorkomen. De afstand is variabel en in overleg.

Naarmate het evenement meer vorm krijgt, zal er meer informatie worden vermeld.

Goed om te weten

De evenementen worden door losse aanbieders georganiseerd. Het kan daarom mogelijk zijn dat sommige evenementen niet of in een andere vorm doorgaan vanwege coronamaatregelen, aantal opgaves of andere omstandigheden. Wil je mee doen met één van de activiteiten van Fête de la Nature, dan is je opgeven voor de activiteit noodzakelijk. De organisator houdt je daarna op de hoogte van het evenement.

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00