Afbeelding
Foto: Ook voor kinderen is er genoeg te doen op Fête de la Nature

Fête de la Nature in Friesland

Evenement

FRIESLAND - Op 3, 4 en 5 september 2021 is het Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival in Nederland. Het festival, dat eigenlijk een enorme verzameling van natuurevenementen in heel Nederland is, staat in het teken van de natuur. Sinds vorig jaar helpt IVN Natuureducatie mee met de organisatie en ook in Friesland zijn weer diverse leuke, interessante en inspirerende evenementen te vinden voor jong en oud.

Hieronder vind je een aantal activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Fête de la Nature. Er is echter nog veel meer te beleven! Kijk op www.fetedelanature.nl voor meer activiteiten. Dit is ook de plek waar je je kan opgeven voor onderstaande evenementen.

Ontdek je met Vlijtige Vlinder mee wat er in de sloot leeft?

Op zondag 5 september kan je tussen 14:30 uur en 16:00 uur met Vlijtige Vlinder mee op ontdekking! We gaan kijken wat er allemaal in de sloot leeft. Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen t/m 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. De activiteit vindt plaats op een plek waar tevens koeien grazen.

Wist je dat Vlijtige Vlinder ook andere activiteiten en kinderfeestjes organiseert? Kijk voor meer info op www.vlijtigevlinder.nl

Friese Vrijwilligersdag Natuur

De Friese Vrijwilligersdag Natuur is een jaarlijks terugkerende dag voor alle betrokkenen bij en belangstellenden voor natuurmonitoring in Friesland: van (aankomende) vrijwilliger tot professional. Ook andere vrijwilligers met een groen hart zijn welkom!

In 2021 bestaat de dag net als vorig jaar uit een online programma en activiteiten in het veld door heel Friesland. We richten ons bij de onderwerpen op natuurmonitoring en -onderzoek, herkenning van soorten, toepassing van onderzoeks-/telmethoden en hulpmiddelen als apps of apparatuur. Dit alles onder het motto ontmoeten, leren en inspireren.

Deelname is gratis en aanmelden kan tot en met 29 augustus.

Zie ook www.sovon.nl/friese-natuurdag voor meer informatie en het actuele programma

‘Bad in ‘t Bos’

In een Dokkumer Bos gaan wij baden in het bos. In Japan al heel bekend, Shinrin Yoku. Een stille, langzame wandeling in een bos, waarbij wij ons bewust worden van de geluiden, de geuren en ook tactiel bezig gaan. Verder mag er ook ruimte zijn voor ludieke zaken.

Zwemtocht Zuiderburen

De zwemtocht is bedoeld voor mensen die graag om zich heen kijken, en niet steeds met hun hoofd in het water liggen. Snelle en wedstrijdzwemmers kunnen niet deelnemen. Als je alleen schoolslag kunt, ben je dus ook welkom.

Per tijdvak start een klein groepje, zodat we corona-overdracht zoveel mogelijk voorkomen. De afstand is variabel en in overleg.

Naarmate het evenement meer vorm krijgt, zal er meer informatie worden vermeld.

Goed om te weten

De evenementen worden door losse aanbieders georganiseerd. Het kan daarom mogelijk zijn dat sommige evenementen niet of in een andere vorm doorgaan vanwege coronamaatregelen, aantal opgaves of andere omstandigheden. Wil je mee doen met één van de activiteiten van Fête de la Nature, dan is je opgeven voor de activiteit noodzakelijk. De organisator houdt je daarna op de hoogte van het evenement.

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00