Woningisolatie steeds populairder
Woningisolatie steeds populairder Foto: Pixabay

Interesse in woningisolatie in Friesland met 53 procent gestegen

Duurzaamheid

LEEUWARDEN - Inwoners van Friesland zijn de afgelopen maanden flink bezig geweest hun woning te isoleren. De interesse in isolatie nam in het eerste kwartaal van 2022 met liefst 53,3 procent toe ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021. Dat blijkt uit een analyse van matchingsplatform Slimster, op basis van Google Trends-data. Ook zelf zag Slimster het aantal isolatie-aanvragen sterk toenemen.

Het beter laten isoleren van de woning is een van de voornaamste ingrepen die Nederlanders doen om de energiekosten enigszins binnen de perken te houden. Landelijk gezien steeg de interesse in isolatie de laatste maanden dan ook met 79 procent ten opzichte van een jaar geleden. Hoewel een stijging van 53 procent nog altijd fors is, ligt dit getal in Friesland dus iets lager.

Dakisolatie populairst

Landelijk gezien kende de vraag naar isolatie eind januari zijn hoogtepunt, zo geeft eigenaar Marco Schuurman van Slimster aan. “Dakisolatie was daarbij veruit het populairst: het aantal aanvragen hiervoor lag op een gegeven moment liefst 171 procent hoger dan begin vorig jaar. Ook de interesse in spouwmuurisolatie verdubbelde bijna, terwijl de vraag naar gevelisolatie met 68 procent steeg”, aldus Schuurman. Uit de cijfers van Google Trends blijkt dat ook in Friesland de piek in de vierde week van januari lag.

Isoleren in de zomer

Hoewel de interesse in woningisolatie in Friesland momenteel nog altijd hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar, neemt de vraag inmiddels wel af. Schuurman waarschuwt echter alvast voor komende winter: “Nu het koude weer achter ons ligt, storten we ons straks weer massaal op de aanschaf van airco’s. Daar ontstaan dan weer lange wachttijden. Toch zou ik willen aanraden om juist komende zomer aan te grijpen om je woning te laten isoleren. Dat scheelt je komende winter enorm veel energiekosten. En isolatiebedrijven hebben juist ‘s zomers vaak meer tijd.”

Over Slimster:

Slimster is dé vergelijker die Nederlanders helpt bij het vinden van de beste deal. We vergelijken de prijzen en eigenschappen van producten als wasmachines, tv’s of mobiele telefoons, maar helpen de consument ook met het vinden van de geschikte offerte voor allerhande klussen in en rondom het huis.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 16 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00