Afbeelding

Fryske Anjer en Talintpriis 2022 uitgereikt aan Hilde Mulder en Folkert Wesseling

Cultuur

LEEUWARDEN - Hilde Mulder en Folkert Wesseling zijn vrijdagavond verrast met respectievelijk de Fryske Anjer en de Talintprijs 2022. Na afloop van de voorstelling Cyrano van Meeuw Jonge Theatermakers in de Stadschouwburg De Harmonie heeft drs. A.A.M. Brok, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, de prijzen uitgereikt.

Fryske Anjer voor Hilde Mulder

De Fryske Anjer is uitgereikt aan Hilde Mulder. Mulder is oprichtster, artistiek en zakelijk directeur van Meeuw Jonge Theatermakers. Daarnaast geeft ze lessen elementair toneel en teksttoneel en regisseert ze voorstellingen. Hilde Mulder heeft zich 32 jaar ingezet om te komen tot een volwaardige theaterschool. Onder haar leiding heeft de opleiding zich sterk en voortdurend geprofessionaliseerd tot een keten van voorstellingen die naast speelbeurten in het eigen gebouw ook de weg vonden naar de verschillende professionele theaters in Fryslân en daarbuiten.
De prijs bestaat uit een speld, oorkonde en een bedrag van € 5.000. De speld is gemaakt door ontwerper en edelsmid Theo van Halsema.

Talintpriis voor Folkert Wesseling

De Talintpriis is uitgereikt aan Folkert Wesseling. Wesseling mag met recht een aanstormende multitalent worden genoemd. Hij volgt zijn eigen weg als acteur en theatermaker en stimuleert, ook al is hij zelf nog jong, aankomend jeugdig talent. Hij weet op eigen wijze over te brengen dat theatervoorstellingen betekenis hebben voor het dagelijks leven. Wesseling is een innemende persoonlijkheid. Zijn enthousiasme, ondernemers-spirit, energie en zijn ‘voeten in de Friese klei’ mentaliteit kunnen hem heel ver brengen, is de stellige overtuiging van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.
De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 1.500.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00