Franeker theater biedt digitaal cultuur aan tijdens corona-crisis

Cultuur

Franeker - Theater de Koornbeurs is deze week gestart met ThuisTheater. Een initiatief dat het theater gestart is naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus. ThuisTheater is een online rubriek waarin bestaande registraties van voorstellingen worden gedeeld, aangevuld met video’s die bezoekers zelf inzenden.

“Het theater is er om je te vermaken, te verwonderen, te informeren en te verbinden. In die zin heeft het theater een belangrijke maatschappelijke en sociale functie. In tijden als deze, waarin we afstand van elkaar moeten houden, is het onze belangrijkste uitdaging om de sociale verbinding juist te versterken” legt Titia Huisman, directeur van theater de Koornbeurs uit. “We hopen dit met ThuisTheater te kunnen doen.”

De eerste inzending voor de nieuwe rubriek zijn dit weekend al ingestuurd. Infotainer Ritsko van Vliet deelt vanuit huis op vermakelijke wijze zijn visie op corona en ook Franeker rapper Raptiel (Martijn van Werkhoven) is speciaal voor ThuisTheater zijn studio ingedoken.

Het theater roept iedereen die iets wil betekenen voor het ThuisTheater op om een bijdrage in te sturen. “Kun je zingen, muziek maken, toneelspelen, dansen, voordragen, iets acrobatisch of breng je een serenade aan je oma in het verzorgingshuis? Maak er een filmpje van en stuur jouw video naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl” aldus Titia Huisman.

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 9 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 14 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 26 apr, 15:41
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00