Rijkele Dijkstra in zijn kantoor in Leeuwarden.
Rijkele Dijkstra in zijn kantoor in Leeuwarden. Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Bedankt!

Column

Ja een bedankje op zijn tijd mag ook wel eens. Afgelopen weken zijn een groot deel van de Corona-maatregelen geschrapt of versoepeld en kunnen we weer gezellig uit eten of een museum bezoeken. Jammer voor een paar branches dat deze helaas nog wel te maken hebben met beperkingen maar gelukkig ziet het leven er weer een stuk vrolijker uit.

Ik wil dan ook alle mensen die trouw hun prikjes hebben gehaald en alle ondernemingen die, hoe moeilijk het ook was, hebben volgehouden, bedanken voor hun inzet. Al deze mensen hebben er toch maar mooi voor gezorgd dat er nu weer wat kan. Laten we hopen dat we vanaf nu in een situatie belanden waarbij Covid-19 niet langer gaat leiden tot lockdowns en veel slachtoffers. Als we dit kunnen bereiken door trouw onze vaccinaties te halen hebben we eindelijk weer onze vrijheid om te gaan en staan waar we willen.

De mensen die zonder medische redenen niet hebben willen meewerken aan dit herstel mogen van mij blijven demonstreren. Ik hoop dan wel dat alle onzinnige kreten op de spandoeken worden vervangen door drie woorden en wel de volgende: “gevaccineerde medemens bedank!” In plaats van afgeven op de maatschappij is ook hun bedankje aan de overgrote meerderheid van hun landgenoten op zijn plaats. Het is bepaald niet aan de ongevaccineerden te danken dat we nu weer wat meer vrijheid hebben. De groep die hoog in hun vaandel vrijheid predikt maar die door hun gedrag ervoor hebben gezorgd dat de 90% die zich bewust heeft laten vaccineren, juist hun vrijheid te lang zijn kwijt geraakt. 

Mijn dank gaat ook nogmaals uit naar de zorg. We mogen met zijn allen toch wel veel respect hebben voor deze beroepsgroep die, zoals nu blijkt, vooral in het begin grote offers heeft gebracht om hun medemens te verzorgen. 

Rijkele Dijkstra

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00