Harry Bruining doneert vanwege corona tulpen aan verpleeghuizen voor personeel en bewoners
Harry Bruining doneert vanwege corona tulpen aan verpleeghuizen voor personeel en bewoners Foto: W.A.S Leeuwarden

10 jaar W.A.S Leeuwarden

Algemeen

LEEUWARDEN - W.A.S Leeuwarden, de witgoedspecialist van Friesland, bestaat in 2022 tien jaar! En dat moet gevierd worden, zo stelt eigenaar Harry Bruining. Vanwege de coronamaatregelen kan er helaas geen groot feest georganiseerd worden, maar zullen er wel een aantal geweldige acties voorbij komen. RondOm Vandaag blikt met eigenaar Harry Bruining terug op tien jaar W.A.S.

W.A.S en Harry Bruining zijn in tien jaar echt een begrip geworden in Leeuwarden. Harry begint op 12 januari 2012 met zijn zaak aan het Cambuurplein, pal tegenover het Cambuurstadion. Zijn doel? De mensen in Leeuwarden voorzien van kwalitatief en betaalbaar witgoed. Wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers, magnetrons, ovens, keukenapparatuur, vaatwassers en inbouwapparatuur; je kunt het zo gek niet bedenken. 

De identiteit van W.A.S

Nu, tien jaar later, zit hij in een prachtig groot pand op industrieterrein de Zwette in Leeuwarden. De identiteit van W.A.S is, ondanks de verhuizing en groei, in al die jaren nooit verloren gegaan: W.A.S staat voor een persoonlijke aanpak, transparantie en eerlijkheid. “Daar stond ik al voor toen ik aan het Cambuurplein begon en met die aanpak werken wij nu nog steeds. Dat gaat veel verder dan alleen het verkopen van een wasmachine”, legt Harry uit. W.A.S staat tussen het volk. Weliswaar niet meer in de volksbuurt Oud Oost, maar sinds 2019 in een groter pand op de Zwette. “Dat was wel een spannend moment, maar vanwege de ruimte en het groeiende klantenbestand kon ik niet langer op de locatie aan het Cambuurplein blijven. Ik heb echter altijd het geloof gehouden dat het succesvol zou worden”, vertelt Harry. 

Klanten weten W.A.S goed te vinden

En succesvol werd en is W.A.S, ook op de Zwette. De aanloop mag dan ietsje minder zijn dan op het Cambuurplein, Harry ziet vele klanten speciaal voor een wasmachine of koelkast naar het pand op de Zwette komen en dat beschouwt Harry als een enorme eer. “Als startend ondernemer was ik nooit op deze locatie begonnen, maar doordat je hier veel meer ruimte hebt om voorraad te stallen kun je dus ook meer aan te bieden. Wanneer gezinnen speciaal naar jouw bedrijf toe komen voor de aanschaf van een koelkast of wasmachine, dan doe je blijkbaar iets goed. Dat zijn de dingen waar ik na al die jaren name trots op ben.” 

“W.A.S staat voor een
persoonlijke aanpak,
transparantie en eerlijkheid”

W.A.S gaat net een stapje verder

Bij W.A.S staat goede service hoog in het vaandel. Ondanks de opmars van het internet, draait het bedrijf nog altijd fantastisch. Harry denkt zelf dat dit samenvalt met de filosofie van het bedrijf. “Tegenwoordig worden veel producten via het internet besteld. Mensen zoeken steeds meer informatie zelf op en maken op basis daarvan een keuze voor een wasmachine of koelkast. Echter verzorgen veel internetbedrijven de aansluiting van de apparaten niet. Daar zit volgens ons juist de meerwaarde. De meeste vragen die wij telefonisch vaak krijgen, zijn: ‘sluiten jullie de wasmachine ook aan?’ Daarmee gaan wij een stapje verder dan de meeste bedrijven. Ook ten tijde van corona kunnen we de wasmachine op een veilige manier aansluiten. We houden afstand en sluiten de wasmachine graag voor u aan.” 

Jubileumkorting

Ook in de winkel zijn de mensen nog steeds van harte welkom. Van 8 t/m 12 februari zijn er zelfs diverse geweldige kortingen op verschillende topmerken te verkrijgen. “Daarnaast geven wij de klanten bij aanschaf van ieder apparaat nog een presentje mee. Wat dat is, blijft nog een verrassing”, vertelt Harry met een knipoog. Wees er dus snel bij, want op = op! 

Toekomst van W.A.S

Harry kijkt na 10 jaar terug op een mooie tijd, maar beseft ook hoe hard hij er voor heeft moeten werken. “Lange tijd heb ik alles alleen gedaan en dan vergeet je wel eens te genieten van de ontwikkeling. Je bent altijd bezig. Daarom vind ik het mooi om te zien dat mijn zoon Maikel zich nu fanatiek bemoeit met het bedrijf. Naast mijn zoon, zijn er nog een aantal collega’s waarop ik altijd kan bouwen. Daardoor kan ik de dingen iets meer loslaten en het geheel eens overzien”, legt Harry uit. De toekomst van W.A.S ziet er rooskleurig uit.

Het oude pand van W.A.S aan het Cambuurplein
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 12 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 26 apr, 15:41
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00