Afbeelding
Foto:

Chihuahuas Noa en Chloë zoeken samen een nieuw huisje

Algemeen

Deze twee gesteriliseerde dametjes zijn gezamenlijk op zoek naar een nieuw huisje. Noa is een langharige Chihuahua en Chloë is een kortharige kruising Chihuahua. Ze zijn allebei geboren in 2011. Ze wonen al hun hele leven bij elkaar en uiteraard worden ze dus ook niet apart geplaatst. Deze dametjes zijn niet zoveel gewend, dat wil zeggen: wel aan alle dingen en bezoek in huis, maar de buitenwereld is ze nog wat vreemd; uitlaten werd namelijk nooit gedaan. Hun behoefte deden ze in de tuin. Maar inmiddels is wel gebleken dat ze van een wandelingetje echt kunnen genieten en er zelfs enthousiast van worden, al zal de lengte van wandelingen wel opgebouwd moeten worden. 

Noa en Chloë kunnen alleen thuis zijn, al moet er wel bij gezegd worden dat ze dit zelden waren. Ze zijn bekend met kinderen, maar we plaatsen ze bij voorkeur alleen bij kinderen boven de 12. Als je op bezoek komt word je door Noa vriendelijk begroet, Chloë daarentegen vind het allemaal wel best en blijft vaak gewoon op haar plekje liggen. Ze gaan goed om met andere honden, katten zijn ze niet gewend en we weten dus niet of dat samen gaat. Aangezien ze zeer weinig mee gingen in de auto vinden ze dit nog een beetje eng en je ziet ze dan ook wat trillen. Beide zijn zindelijk en, zoals wel vaker bij dit soort hondjes, kunnen ze wel wat waaks zijn. Spelen doen ze niet echt, dat zijn ze waarschijnlijk in hun verleden niet zo gewend, maar Noa komt wel lekker bij je liggen om te worden geknuffeld en ook Chloë kan dit zeker waarderen. 

Zowel Noa als Chloë luisteren goed naar hun naam. Beide hondjes zijn bij de dierenarts geweest, voor Noa staat nog een gebitsbehandeling in de planning. Zoals op de foto’s te zien is zijn ze niet zo fotogeniek en ziet Chloe er misschien wat vreemd uit zo met haar tongetje uit haar bekje. Dit komt omdat Chloe al haar tandjes al kwijt is en dus heeft haar tong geen steun meer om binnen in haar bekje te blijven. Ze heeft er zelf absoluut geen last van. Chloë heeft trouwens ook een beetje een wonderlijk loopje: haar pootjes slingeren een beetje, maar ze kan er wel prima mee lopen. 

Bent u diegene die nu denkt: ach dat uiterlijk is niet belangrijk; of misschien valt u gewoon op dit aandoenlijke stel en denkt u dat u geschikt bent voor dit koppel, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: Chloë en Noa worden geplaatst door de organisatie SOS Dieren voor Friesland. Wilt u weten of Chloë en Noa al een goed thuis hebben gevonden of heeft u vragen over deze lieve viervoeters? Neem dan contact op met bovenstaande organisatie. RondOm Vandaag doet geen uitspraken over de plaatsing van deze hondjes. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
FVC’er Olivier Veldhuizen naar Cambuur Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in opslagloods snel geblust in Leeuwarden Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Flinke klapper na botsing op kruising in Leeuwarden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en wijkbewoonster openen ‘Welkom in Heechterp’ Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
RondOm’s Vriendenboekje: Brendan van Suijlekom Persoonlijke verhalen 8 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
De Energiecoach helpt bij energiebesparing Algemeen gisteren