De nieuwe bestuurder van Wender: Grietje Kalfsbeek
De nieuwe bestuurder van Wender: Grietje Kalfsbeek Foto:

Persbericht: Grietje Kalfsbeek benoemd als nieuwe bestuurder Wender

Algemeen

LEEUWAREN - Op 1 februari 2022 start drs. Grietje Kalfsbeek (1959) als nieuwe bestuurder bij Wender. Zij volgt huidige bestuurder Marita Schreur op, die per januari 2022 vertrekt. Grietje Kalfsbeek heeft een lange werkgeschiedenis in het noorden van ons land, het werkgebied van Wender. Zij heeft in Groningen pedagogische wetenschappen en bedrijfskunde gestudeerd. Haar werkervaring ligt zowel in het primaire proces (in het vrouwenwerk bijvoorbeeld) als in het management (van onderwijsorganisaties, gemeentelijke organisaties en in de jeugdzorg). 

Grietje Kalfsbeek heeft veel verandertrajecten geleid en begeleid: als teamleider en directeur bij Pentascope, als adjunct-directeur bij Bureau Jeugdzorg Groningen en als transformatiemanager voor de transitie Jeugdzorg in Groningen. Ze is voor 23 Groninger gemeenten directeur geweest van de RIGG. Sinds 2017 werkt ze als directeur/bestuurder bij Wedeka bedrijven in Stadkanaal. Wedeka is een organisatie met de opdracht om voor mensen in de regio en daarbuiten hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Grietje Kalfsbeek kent zowel het gemeentelijke domein als maatschappelijke organisaties in het sociale domein goed en vanuit verschillende rollen.

Over Wender

In het leven van de mensen waar Wender mee werkt speelt vaak van alles. Dakloosheid. Huiselijk geweld. Verslaving. Psychische problemen. Schulden. Dan is het knokken om elke dag weer veilig door te komen. Wender zorgt voor veilig onderdak, rust en structuur. Dat geeft de ruimte om het leven een positieve wending te geven en te werken aan een betere toekomst. Hoe moeilijk dat soms ook is. De 650 medewerkers zetten alles op alles om mensen sterker en vaardiger te maken zodat zij in de toekomst moeilijke situaties constructief het hoofd kunnen bieden. Wender ondersteunt jaarlijks ongeveer 2800 mensen.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 7 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00