Strand Den Helder
Strand Den Helder Foto: Peter van Aalst

Zomeren van kust tot kust

Algemeen

De Kop van Noord-Holland is misschien wel het meest authentieke stukje Nederland. Met historische plaatsen zoals Schagen, Den Helder en Hollands Kroon op korte reisafstand van elkaar. Omringd door drie totaal verschillende kusten waar je in minder dan geen tijd met je voeten in de zilte Noordzee staat. Een tocht over de Waddenzee maakt of een duik neemt in het zoete water van het IJsselmeer. Waar de zon bewezen vaker schijnt en waar het achter de duinen net zo mooi is als aan zee. Dit maakt dat het alles in zich heeft voor een korte of lange vakantie waar je iets blijvends van mee naar huis neemt en naar terugverlangt. 

Rustkust van Holland
Voor wie op zoek is naar rust aan de kust, biedt de Kop van Noord-Holland een ruime en gevarieerde keuze. Lekker lang en loom genieten van zon en zee langs 30 km schone en witte stranden waar je nooit handdoek aan handdoek hoeft te liggen. Voor het hele gezin of de complete familie zijn er kindvriendelijke en vooral schone en veilige familiestranden. Blote billen stranden voor natuurliefhebbers. Zout- en ziltwaterstranden met een geheel eigen flora en fauna. Hele stille stranden en internationaal erkende kitesurf stranden. 

Natuur in de Kop
Licht, lucht en ruimte. Het zijn zowel door bewoners als bezoekers de meest genoemde en gewaardeerde kenmerken van de Kop van Noord-Holland. Met als alles verbindende factor de prachtige en veelal ongerepte natuur. Goed voor vele kilometers vaar-, fiets- en wandelroutes door en langs oer-Hollands laagland. En beslist doen: waddenwandelen. 

Met de kinderen op avontuur
Van oudsher is de Kop van Noord-Holland de vakantiebestemming bij uitstek voor gezinnen en families. Je vindt er hippe, kindvriendelijke strandhuisjes, glamping-campings achter de duinen met alle faciliteiten en altijd speciale programma’s voor kinderen. Een korte of lange vakantie of een dagje uit in de Kop staat garant voor een grote ontdekkingsreis door de natuur voor de kinderen. Klimmen in de duinen, avontuurlijke kanoroutes, doe-, beleef en ontdektuinen, stoere marineverhalen of schatgraven op het strand. Exotische dierentuinen, oude verdedigingsforten in de duinen of een even leerzame als spannende tocht op de wadden. 

Meer over de Kop van Noord-Holland vind je op ontdekdekop.nl 

Noordkop
Ondergaande zon
Fietsen op de dijk van Den Helder
Petten
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 39 minuten geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 16 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 22 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00