Dansproductie De Molkwei is één van de projecten die door Cultuurfonds Fryslân financieel wordt gesteund.
Dansproductie De Molkwei is één van de projecten die door Cultuurfonds Fryslân financieel wordt gesteund. Foto: Stichting De Beweging

Cultuurfonds Fryslân steunt 23 Friese projecten dit kwartaal

Algemeen

LEEUWARDEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 23 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bijdrage van in totaal € 60.720. 

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze eerste ronde is te vinden op www.cultuurfonds.nl/fryslân

Dansproductie De Molkwei

Stichting De Beweging ontvangt € 2.570 voor de dansproductie De Molkwei, een meedansvoorstelling voor kleuters op de boerderij over koeien en melk. Door middel van voelen, horen, ruiken, proeven en zien, leren kleuters wat er gebeurt op een boerderij.

Project Waterroute Vlieland

Stichting Lab Vlieland ontvangt € 5.000 voor het project Waterroute Vlieland. De fiets-, wandel- en hardlooproute van 14 km vertelt het verhaal van de natuurlijke waterkringloop op Vlieland. Het project laat zien dat Vlieland geheel zelfvoorzienend is voor wat betreft drinkwater.

Livestreamconcert Met de Mattheüs

Stichting Passie voor de Kunst krijgt € 1.500 voor het livestreamconcert Met de Mattheüs langs de staties van Sint Nyk. Musici van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en een 4 professionele zangsolisten brengen een ingekorte versie van de Mattheüs-Passion van Bach ten gehore. Daarbij worden de prachtig geschilderde staties van de kruisweg in de RK-kerk in Sint Nicolaasga op een bijzondere manier in beeld gebracht.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 1 minuut geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 5 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 23 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00