Afbeelding

Provincie Fryslân finalist voor Circular Awards 2020

Algemeen

Provincie Fryslân is een van de finalisten voor de Circular Awards 2020. Uit 121 inzendingen zijn drie opvallende circulaire projecten van publieke instellingen en drie bedrijven geselecteerd. Op 3 februari pitcht Provincie Fryslân tegen Provincie Noord-Holland en Amsterdam Economic Board in Den Haag om de Circular Award Public 2020 in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

De N381 is een weg van Drachten naar Emmen. Een route die door een zeer divers landschap voert, met mooie natuurgebieden en infrastructurele kunstwerken die qua vormgeving afgestemd zijn op de omgeving. Tevens is de N381 de eerste Friese provinciale weg waarbij ál het vrijkomende twee-laags ZOAB (zeer open asfaltbeton), 5.600 ton, voor honderd procent circulair wordt hergebruikt voor dezelfde nieuwe weg. Zo komt 7,2 kilometer van de oude rijbaan tussen Donkerbroek en Oosterwolde halverwege 2020 als nieuw asfalt terug op de nieuwe rijbaan. 

Een veelbelovend begin van de Provincie Fryslân, die stevig inzet op innovaties die leiden tot een circulaire economie. Om er op die manier voor te zorgen dat de provincie mooi en leefbaar blijft.

Circular Awards 2020
Op 3 februari pitchen de zes finalisten in Den Haag tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Op deze dag kiest de vakjury samen met het publiek één winnaar voor de Circular Award Public en één winnaar voor de Circular Award Business. De jury reikt daarnaast ook een eervolle vermelding uit aan een iconisch circulair burgerinitiatief.

Vakjury
Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury, bestaande uit gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, het meest opvallende circulaire project voor de Circular Award Public. Een vakjury onder leiding van prof. dr. Jacqueline Cramer (Universiteit Utrecht) beslist over de winnaar voor de Circular Award Business. Juryleden zijn onder andere Mark Groot Wassink (Auping, winnaar Circular Award Business 2019), Cathelijn Peters (directeur Unie van Waterschappen) en Antoine Heideveld (Versnellingshuis Nederland Circulair).

De Circular Awards is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland Circulair! in opdracht van het ministerie van IenW. De awards worden uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie, tevens de start van de vijfde Week van de Circulaire Economie.

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 1 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 6 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00