Afbeelding

Earste eksimplaar fan ‘It Grutte Foarlêsboek II’ yn ûntfangst naam troch Aart Staartjes

Algemeen

Bij de Afûk is afgelopen zaterdag 9 november het tweede deel van 'It Grutte Foarlêsboek' verschenen. In het boek staan meer dan zestig verhaaltjes, liedjes en gedichtjes voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het eerste exemplaar werd te midden van zo'n 175 belangstellende vaders en moeders in ontvangst genomen door bekend Sesamstraat-acteur Aart Staartjes.

Het boek blijkt een succes te zijn, diezelfde dag ging al 10% van de oplage van 2000 stuks de deur uit. Eind 2018 werd een oproep gedaan aan alle (beginnend) schrijvers en illustratoren van Fryslân om een bijdrage in te sturen voor de nieuwe editie van het voorleesboek. Er werd massaal gereageerd, in totaal hebben zo'n 166 mensen werk ingestuurd. Een tekstredactie bestaande uit Tjitske van Dijk, Hermien van der Meer en toekomstig Berneboeke-ambassadeur Lida Dykstra beoordeelde de teksten en bood sommige schrijvers hulp bij het verbeteren van hun werk. Illustrator Marijke Buurlage zorgde voor de beeldredactie.

Ter ere van het 10-jarig jubileum van het tijdschrift én online platform heit&mem werd afgelopen zaterdag een feestje gehouden voor Friese ouders. Op het feest kreeg de Dronrijpster acteur Aart Staartjes het eerste exemplaar overhandigd. Meneer Aart had ook nog wel een aantal tips voor alle voorlezende ouders: "Je moet je niet aanstellen en geen rare dingen doen, dat vinden kinderen niet leuk. Ouders die andere stemmetjes opzetten vinden ze ook niet leuk. Ja, je moet heel gewoon doen."

'It Grutte Foarlêsboek II' is te krijgen in de Afûk-winkel of via websjop.afuk.frl.

Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
De gemeente Leeuwarden heeft een nieuwe kinderburgemeester Politiek 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Algemene tevredenheid van studenten NHL Stenden stijgt Educatie 1 jun., 15:00
Afbeelding
Vaar mee en beleef Sail Den Helder 2023 op zijn best! Evenement 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:21
Afbeelding
Hotel Campanile Goutum noodopvanglocatie asielzoekers Samenleving 31 mei, 18:00
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00