Afbeelding
Foto: Picasa

Maak kennis met Tineke en Anke van praktijk Scala

Algemeen

FRANEKER - Wij zijn Tineke Holwerda en Anke Bijma. Trotse eigenaressen van praktijk Scala, gevestigd in de Metro in Franeker. Afgelopen jaren zijn wij respectievelijk twintig en vijftien jaar werkzaam geweest bij praktijk Luijendijk. Binnen deze praktijk werkten wij onder supervisie van een arts, eerst als assistente en later als therapeut. Hier hebben wij veel geleerd en mogen ervaren hoe mooi de combinatie is van de complementaire zorg, naast de reguliere geneeskunde. Bij de reguliere gezondheidszorg ligt de nadruk op het bestrijden van symptomen, terwijl bij de complementaire zorg de oorzaak van een klacht of ziektebeeld centraal staat. Wij zijn allebei zo enthousiast geraakt over dit vakgebied, dat we vijf jaar geleden een opleidingstraject zijn gestart. Eerst hebben we de opleiding Medische Basiskennis gedaan, gevolgd door de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (OET).

Steeds meer volwassenen en kinderen hebben gezondheidsklachten of zijn chronisch ziek. De basis voor gezondheid of ziekte is te vinden in een drietal factoren: de genetische expressie, de persoonlijke historie en de leefomgeving. Als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut kijk je naar het lichaam als een geheel, leg je relaties tussen de verschillende mechanismen en organen, het zogeheten systeemdenken. Ieder mens is uniek, wij hebben daarom geen standaard therapieprotocollen, maar hanteren maatwerk.

Klachten waarvoor u onder andere bij ons terecht kunt zijn: auto-immuun ziekten, allergieën/intoleranties, hooikoorts, chronische ontstekingen, darmklachten zoals buikpijn, obstipatie of diarree, gewrichtsklachten, hoofdpijn/migraine, hormonale disbalans en hormoon gerelateerde klachten, huidklachten, jeuk, uitslag, eczeem, jicht, overgewicht/metabool syndroom, reumatische aandoeningen, schimmelinfecties zoals bijv. candida, vermoeidheid/burn-out, verslaving van roken/suiker, voedingsadvies, verzwakte afweer, virale/bacteriële belasting.

In onze praktijk werken wij met drie pijlers:

Epigenetica

Omgevingsfactoren hebben invloed op ons lichaam en kunnen bepalend zijn voor het ontstaan van gezondheidsklachten. Om ziekte te voorkomen of om te kunnen herstellen, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen door het aanpassen van de leefstijl. Denk hierbij aan voeding, beweging, slaap, psyche, spijsvertering en stressreductie.

'Genetics load the gun, lifestyle pulls the trigger!'

Orthomoleculaire ondersteuning

Door het inzetten van op maat voorgeschreven vitamines, mineralen, vetzuren, enzymen en andere belangrijke voedingsstoffen werken we aan het optimaliseren en behouden van een goede gezondheid. Bij een tekort aan bepaalde stoffen ontstaat er een disbalans in het lichaam en kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Stressoren, ontstekingen en chronische processen zorgen voor een grotere behoefte aan voedingsstoffen.

Electro-acupunctuur

Dit is een nauwkeurige en pijnloze testmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van acupunctuur- punten op handen en voeten. Deze acupunctuurpunten zijn gelegen op meridiaan banen en zijn direct verbonden met de organen. Op deze manier kan getest worden welke orgaansystemen verstoord zijn en wat daarvan de oorzaak kan zijn. Denk hierbij aan allergieën, intoleranties, toxische stoffen, virussen, bacteriën, parasieten, schimmels etc. De meting via de electro-acupunctuur dient ter ondersteuning van onze hypothese en diagnose.

We zijn aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Heeft u een aanvullende verzekering dan krijgt u een gedeelte van het consult vergoed via uw zorgverzekeraar.

U kunt vrijblijvend een kijkje nemen in onze praktijk. Open huis: donderdag 20 juni van 14.00 tot 17.00 uur en op avond van 19.00 tot 21.00 uur op de Hertog van Saxenlaan 80 (locatie de Metro) te Franeker

Voor een kijkje op onze website gaat u naar: www.praktijkscala.nl

Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00