Rutger Haven van Padel Friesland
Rutger Haven van Padel Friesland Foto: Padel Friesland

Padel Friesland opent indoor padelbanen in Heerenveen

Sport

Heerenveen - Padel Friesland opent maar liefst vier overdekte padelbanen in Heerenveen. Vandaag worden de gloednieuwe banen officieel geopend en vanaf nu kan er gespeeld worden in de 5.000 m2 hal. Padel Friesland verdriedubbelt daarmee hun huidige capaciteit.  

Padel is een vrij nieuwe, populaire racketsport onder velen. In de randstad zijn de banen weken soms zelfs maanden van tevoren volgeboekt en deze hype zet in een rap tempo door naar het Noorden. “Ook in Heerenveen merken we dat er veel vraag is naar speelruimte.” Vertelt Rutger Haven, eigenaar van Padel Friesland. “Het was dus nu tijd om de vervolgstap te zetten.” De banen zijn bijna klaar en zijn te vinden op een unieke locatie. Er opent namelijk een compleet nieuw sportcentrum dat Cunabula heet, aan de Heremaweg in Heerenveen. In een 5000 m2 grote hal dat deel uitmaakt van Cunabula zijn de splinternieuwe banen volgens de NOC*NSF-kwaliteitsnormen voor padel gebouwd. Dat betekent dat er ook officiële wedstrijden gespeeld mogen worden.

Indoor spelen

Vanaf vierentwintig februari zijn de banen bespeelbaar en vanaf dat moment kan er ook meteen worden gespeeld. Bezoekers hebben dan de mogelijkheid om zonder lidmaatschap een baan met rackets en een set ballen te huren. Ook voor lessen of een clinic kun je bij hen terecht. Daarnaast organiseert Padel Friesland regelmatig toernooien. “De indoor locatie leent zich uitstekend voor toernooien, omdat er zestien mensen tegelijk kunnen spelen. En na een toernooi kun je straks nog een welverdiend drankje drinken in de bar,” legt Haven uit. De banen worden pas officieel geopend wanneer het gehele project van Cunabula opgeleverd is. “Gelukkig hoeven wij niet langer te wachten en kunnen we nu al los!”

Over Padel Friesland

Padel is een van oorsprong een Mexicaanse sport die ontzettend populair werd in Spanje. Tijdens een vakantie naar Gran Canaria maakte de eigenaar van Padel Friesland kennis met padel. Hij raakte zo enthousiast dat hij het idee meenam naar Friesland en daar zijn eigen banen besloot te openen. De sport is een combinatie van tennis, squash en beachball. Padel wordt gespeeld op een baan met vier glazen wanden eromheen. De wanden rondom de baan doen mee met het spel, waardoor er een nieuwe dynamiek ontstaat. Padel wordt gespeeld door twee duo’s die het tegen elkaar opnemen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 3 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00