Afbeelding

coronActief.frl Nederland staat stil, maar Friesland Beweegt je!

Algemeen

Het begint een afgezaagde kreet te worden, maar dat maakt hem niet minder waar. Buurtsportcoaches, sportscholen en enthousiaste particulieren uit heel Friesland zetten zich in om jou thuis in beweging te houden. Al deze initiatieven vind je op Facebook, websites, YouTube, nieuwsbrieven, die ga je nooit allemaal vinden....

Stichting Friesland Beweegt heeft hierom de website www.coronActief.frl (punt frl dus!) opgezet. Een verzamelplaats voor zo veel mogelijk van deze initiatieven. Je vindt er links naar algemene beweegtips en activiteiten, maar ook specifiek voor kinderen en volwassenen. Daarnaast worden gemeentespecifieke initiatieven verzameld, zoals een buitenspeelgoed uitleen. De kinderen mogen misschien binnenkort wel weer naar school, maar het blijft natuurlijk leuk om af en toe met wat anders te kunnen spelen.

Voor dit jaar zijn verder alle publieksactiviteiten afgelast, er kunnen in ieder geval tot 1 september geen evenementen meer georganiseerd worden. Ondertussen blijft Friesland Beweegt wel gewoon andere initiatieven voorbereiden om iedereen in beweging te krijgen. Zo zijn de vrijwilligers bezig met het opzetten van de sites FietsAgenda.frl en WandelAgenda.frl met routes en contactgegevens van verenigingen. Deze komen live, zodra dat vanuit de Corona richtlijnen toegestaan en maatschappelijk verantwoord is en als er weer evenementen zijn komen die er ook op. De opStapbus chauffeurs staan te popelen om na de zomer weer op pad te kunnen, kleinschalige uitjes voor mensen die nu vereenzaamd raken. In 2021 gaan dan gewoon weer de Winterfiets Elfstefentocht en Waddentrips wandel- en fietsevenementen van start.

Stichting Friesland Beweegt is altijd op zoek naar leuke tips en positieve initiatieven!

Mail jouw leuke binnen-beweeg initiatieven naar coronactief@frieslandbeweegt.frl

Mail jouw tips voor fiets- en wandelroutes en clubs naar agenda@frieslandbeweegt.frl

Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00