Afbeelding

Hooikoorts? Scutellaria!

Gezondheid

DRACHTEN - De lente: hét seizoen waar de meeste mensen naar uitkijken. Een lekker zonnetje en alle bomen, planten en bloemen volop in bloei. Door dagelijkse blootstelling aan invloeden van buitenaf, zoals stof, zon en pollen, kan ons immuunsysteem zo nu en dan wel wat hulp gebruiken. Tip van DA Drachten: Scutellaria 2000 mg van Golden Naturals.

Scutellaria is een plantaardig middel rijk aan flavonoïden, waarvan is vastgesteld dat deze de afgifte van histamine remmen. De voornaamste indicatie van de plant is dan ook het verminderen van allergische reacties. Veel antihistaminica werken versuffend, maar Scutellaria heeft deze bijwerking niet! In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de plant als ‘blussend kruid bij vurige aandoeningen’ gezien. Toepassingen zijn dan ook naast het bestrijden van allergieën, het remmen van andere ontstekingsbeelden, zoals gewrichtsontstekingen. Maar Scutellaria wordt ook gebruikt voor het behandelen van andere ‘branderige’ en ‘vurige’ aandoeningen, zoals koorts, allergische reacties, maagbranden, rode ogen, geïrriteerde luchtwegen etc. Daarnaast kunnen ook extreme reacties van insectenbeten met gebruik van Scutellaria geremd en verholpen worden.

Naast Scutellaria bevatten de capsules ook vitamine C die je immuunsysteem ondersteunt. Vitamine A en biotine dragen bij tot het in stand houden van normale slijmvliezen. Quercetine zorgt er, samen met Scutellaria, voor dat er minder histamine vrijgemaakt kan worden. Bovendien remt het ontstekingsreacties. Tot slot helpt Bioperine het lichaam om de biologische opname van voedingssupplementen te verhogen.

Stap eens naar binnen bij DA Drachten (winkelcentrum De Drait) en laat u informeren door onze gediplomeerde drogisten.

!
Afbeelding
Met de auto weg op vakantie? Check voor vertrek je banden! Auto & Stijl 2 uur geleden
Afbeelding
Hoe kun je je gevoelige gegevens beschermen als je in online casino’s speelt? Recreatie & Ontspanning 4 uur geleden
Afbeelding
Friese Zweefvliegclub in nood; tijdelijk ‘vliegveld’ gezocht Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea Evenement 6 okt, 10:00
Afbeelding
Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum Cultuur 5 okt, 11:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Let op de ‘kleintjes’ Column 4 okt, 18:00
Afbeelding
“Ik wens iedereen een klein stukje Jitze toe” Persoonlijke verhalen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Seizoenspresentatie kamerkoor Hortus Vocalis Cultuur 3 okt, 12:00